Γ. Σαρόγλου: Από τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα θα επέλθει η βελτίωση της κατάστασης

Γ. Σαρόγλου: Από τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα θα επέλθει η βελτίωση της κατάστασης

Το δυνατότερο όπλο που κατέχουμε κατά της πανδημίας, στην παρούσα φάση, είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Καθηγητή, Γιώργο Σαρόγλου.

Με αφορμή τα τρία αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα, νεκρούς και διασωληνομένους, που προκάλεσαν πανελλαδική ανησυχία, μίλησε ζωντανά στην ΕΡΤ ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Γιώργος Σαρόγλου.

«Η πολιτεία προσπαθεί να κάνει ο, τι μπορεί για να βοηθήσει», ωστόσο οφείλουμε «να συμπεριφερόμαστε όλοι σα φορείς», υπογράμμισε ο κύριος Σαρόγλου, τονίζοντας την ατομική ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να «ανοίξει» η χώρα, ο αριθμός κρουσμάτων πρέπει να μειωθεί σε τριψήφιος. Μόνο η αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση, ισχυρίστηκε ο Καθηγητής.

Στην παγκόσμια ανάσχεση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού που πλήττει βαριά Ευρώπη και Αμερική, μπορεί να συμβάλλει μόνο η ατομική ευθύνη, δήλωσε ο Καθηγητής Παθολογίας, προσθέτοντας το παράδειγμα ανατολικών χωρών που η αυστηρή τήρηση των ίδιων ακριβώς κανόνων έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όσον αφορά στη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, ο Καθηγητής υπογράμμισε πως τα μέτρα οφείλουν να γίνουν αυστηρότερα εκεί που θα διαδραματίσουν κάποιο ουσιαστικό ρόλο, προτείνοντας παραδειγματικά την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων στη γεωργία, αντί του κλεισίματος των σχολείων, καθώς έχει αποδειχθεί ότι δεν αποτελούν εστίες μεγάλης διασποράς του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

Αλεξάνδρα Πιτσούνη
image}

Αφήστε μια απάντηση