Χαρδαλιάς: Το απόλυτο στοίχημα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων

Χαρδαλιάς: Το απόλυτο στοίχημα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων

Οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες, το κλειδί είναι ο περιορισμός των περιττών μετακινήσεων τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης λόγω της πανδημίας.

Υπενθύμισε ότι από σήμερα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί και επιτρέπονται μόνο για εργασία, λόγους υγείας και βόλτα κατοικίδιου. Για τις μετακινήσεις των εργαζομένων είναι απαραίτητη η βεβαίωση του εργοδότη ενώ για λόγους υγείας και βόλτα κατοικίδιου χρειάζεται αποστολή sms.

Κατά αντιστοιχία, επισήμανε, προσαρμόζεται και το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων, των συνεργείων αυτοκινήτων, που θα κλείνουν στις 20:30.

Ανέφερε ότι η παράδοση κατοίκων (delivery) θα επιτρέπεται και μετά τις 9 το βράδυ, μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Επίσης, επιτρέπεται κι η παραλαβή από τα καταστήματα (take away) και γίνεται μόνο στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.

Η κατάσταση παρά την κόπωση απαιτεί πιστή εφαρμογή των μέτρων τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι μένουμε στο σπίτι για να μείνουμε ασφαλείς.

Σχετικό άρθρο: Kορονοϊός: 3.038 νέα κρούσματα – 38 θάνατοι και 336 διασωληνωμένοι

www.ert.gr

Αγγελική Παπαθανασίου
image}

Αφήστε μια απάντηση