Αντιδράσεις για το ακραίο πρωτοσέλιδο κατά του Αλβέρτου Μπουρλά – Καταδίκη από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Share this

Αντιδράσεις προκαλεί το ακραία προσβλητικό και αντισημιτικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» το οποίο και καταφέρεται με χυδαίες εκφράσεις κατά του CEO της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά ο οποίος βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της μάχης για την ανακάλυψη του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό.

Η εφημερίδα ταύτισε τον κ. Μπουρλά με τον τον επονομαζόμενο χασάπη του ‘Αουσβιτς, Μένγκελε ενώ τον χαρακτήρισε με έντονες αντισημιτικές και αντιεπιστημονικές εκφράσεις.

Την οργή και τον αποτροπιασμό του για το περιεχόμενο του σημερινού πρωτοσέλιδου τίτλου της εφημερίδας «Μακελειό», που «διαιωνίζει το μίσος και τις δεισιδαιμονίες κατά των Εβραίων και για ακόμη μια φορά γίνεται φορέας της πιο χυδαίας αντιεβραϊκής προπαγάνδας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.

«Η ταύτιση του επικεφαλής της εταιρείας Pfizer με τον Μένγκελε, τον επονομαζόμενο χασάπη του ‘Αουσβιτς, είναι μια χυδαία και ανήθικη επίθεση εναντίον του Αλμπέρ Μπουρλά επειδή ακριβώς είναι Εβραίος. Ο δε πηχυαίος τίτλος “Εβραίος κτηνίατρος θα μας μπήξει τη βελόνα! Εφιαλτικές προσαγωγές σε θαλάμους στρατόπεδα σαν τα κοπάδια”, δεν είναι παρά μια σαφής πρόκληση σε βία εναντίον των Εβραίων», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΣΕ.

«Το εμβόλιο μιας εταιρείας», προσθέτει, «γίνεται ξαφνικά “δηλητήριο” λόγω του εβραϊκού θρησκεύματος του διευθυντή της, και η παραγωγή του παραλληλίζεται με τα ναζιστικά πειράματα στο ‘Αουσβιτς, προσπαθώντας να αποτρέψει τη χρήση του όταν αποδειχθεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού που πλήττει την ανθρωπότητα. Ντροπή!».

Το ΚΙΣE καλεί τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά διότι «το μένος και το μίσος κατά των Εβραίων, που εξέπεμψε σήμερα η φυλλάδα “Μακελειό”, ξεπέρασε πλέον κάθε όριο ανοχής που θα μπορούσε να διαθέτει η Δημοκρατία στο όνομα της ελεύθερης έκφρασης και της διακίνησης ιδεών».

Share this

Αφήστε μια απάντηση