Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ για τα αρχαία του σταθμού «Βενιζέλου» στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Share this

Παναττική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, κήρυξαν τα τέσσερα σωματεία που προσέφυγαν στο ΣτΕ για τα αρχαία του σταθμού «Βενιζέλου» στο Μετρό Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

«Την Παρασκευή 6/11/2020 εξετάζεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ η αίτηση που καταθέσαμε από κοινού για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης», αναφέρουν στην από κοινού ανακοίνωσή τους ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνουν λόγο για «καταστροφή μιας ολόκληρης βυζαντινής γειτονιάς» και τονίζουν ότι μέχρι την έκδοση της απόφασης «συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα για τη διάσωση του αρχαιολογικού χώρου». Τέλος, ενημερώνουν ότι «η παράσταση διαμαρτυρίας θα αναπτυχθεί στο πεζοδρόμιο με την τήρηση των αποστάσεων και όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται για τη δημόσια υγεία».

Share this

Αφήστε μια απάντηση