Νέο πρωτοποριακό μεταπτυχιακό από τη Φιλοσοφική Αθηνών για τα δικαιώματα των ζώων!

Share this

Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιες πρωτοβουλίες που “ξεπλένουν” την αδιαφορία των κρατικών αρχών, Κυβερνήσεων, Εισαγγελικών, Αστυνομικών, Δημοτικών και Κτηνιατρικών Αρχών.

Η πρόταση ίδρυσης του ΔΠΜΣ Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία υπεβλήθη το 2016 στον διεθνή διαγωνισμό Human-Animal Studies (HAS) International Development Program από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και απέσπασε το Α’ Βραβείο.

Διαβάζουμε από την ανακοίνωση του ΕΚΠΑ και της Φιλοσοφικής σχολής:

“Κατά συνέπεια, η ανάγκη για ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που θα προσφέρει μία διεπιστημονική προσέγγιση στη μελέτη των σχέσεων ανθρώπων-ζώων, είναι τώρα περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Η ίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία αποτελεί μια επιστημονική και κοινωνική αναγκαιότητα.

Το συγκεκριμένο ΔΠΜΣ είναι καινοτόμο για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Απευθύνεται σε απόφοιτους παιδαγωγικών, κοινωνικών, νομικών και άλλων επιστημονικών κλάδων οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε σχέση με τις κοινωνικές και ηθικές προεκτάσεις της σχέσης μας με τα ζώα καθώς και σε επαγγελματίες όπως κτηνίατροι και εργαστηριακοί ερευνητές οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με ηθικές επιλογές σε σχέση με τη σωστή αντιμετώπιση και χρήση των ζώων στην καθημερινότητά τους.

Το ΔΠΜΣ προετοιμάζει τις νέες γενιές των ερευνητών των επιστημών της Ηθικής Φιλοσοφίας, του Δικαίου και της Ευζωίας των Ζώων οι οποίοι θα είναι σε θέση να συμβάλλουν στην παραγωγή νέας επιστημονικής γνώσης στα σχετικά πεδία.”

Δηλωστε συμμετοχη, η προκήρυξη, η αίτηση συμμετοχής καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα

https://animalethics.philosophy.uoa.gr/.

πηγή: pfpo.gr

Share this

Αφήστε μια απάντηση