Ήττα της ΑΕΚ από τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ

Share this

Η ΑΕΚ πάλεψε αρκετά αλλά δεν τα κατάφερε, έχασε 2-1 από τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ και ελπίζει πια σε ένα θαύμα για να προκριθεί στους «32» του Europa League.

Οι Βάρντι (18΄πεν.), Τσάουντχαρι (39΄) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στις «Αλεπούδες», μείωσε νωρίς στο β΄ ημίχρονο ο Τάνκοβιτς (49′), όμως το 1-2 έμεινε έως το τέλος, στην αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά και είχε δύο στιγμές με τον Λιβάγια, στο 10΄ που βρέθηκε ένα βήμα μπροστά στη σέντρα του Μάνταλου και στο 13΄ όταν δεν μπόρεσε να κατεβάσει την μπάλα στο γύρισμα του Ινσούα, αλλά πλήρωσε δύο ολιγωρίες της.

Στο 17΄ ο Τσιντώτας υπέπεσε σε απερίσκεπτο πέναλτι πάνω στον Βάρντι, ο οποίος είχε χάσει το κοντρόλ της μπάλας, με τον Άγγλο διεθνή να ανοίγει το σκορ από τα 11 βήματα στο 18ο λεπτό.

Παρά το «σοκ» του 0-1 η Ένωση συνέχισε να επιτίθεται, αλλά αυτή δεν ήταν η βραδιά του Λιβάγια, καθώς ο Κροάτης είδε τον Σμάιχελ να λέει «όχι» στην κεφαλιά του στο 27΄, ενώ στο επόμενο λεπτό, από λάθος του Μόργκαν, βγήκε απέναντι στον Δανό τερματοφύλακα, αλλά πλάσαρε άστοχα.

Πάλι ενάντια στη ροή του αγώνα, όμως, ήταν οι «αλεπούδες» που έφτασαν στο γκολ: στο 39΄ ο Μάντισον εκτέλεσε κόρνερ, ο Βάρντι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο καραδοκών Τσάουντρι νίκησε τον Τσιντώτα με αριστερό σουτ.

Παρά το 0-2 στις πλάτες της, η ΑΕΚ δεν απογοητεύτηκε και στο 48΄ μείωσε με τον Τάνκοβιτς, ύστερα από ωραίο πέρασμα του Μάνταλου, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σουηδός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, κάνοντας κακό τελείωσε με το αριστερό, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία της.

Share this

Αφήστε μια απάντηση