Πρώτη ήττα ο Ολυμπιακός στο Champions League, 2-0 από την Πόρτο

Share this

Την πρώτη του ήττα στον 3ο όμιλο του Champions League γνώρισε  χθες βράαδυ (27/10) ο Ολυμπιακός από την Πόρτο με 2-0 στο «Ντραγκάο».

Χωρίς να εντυπωσιάσουν οι «Δράκοι» έφτασαν στο πρώτο τους «τρίποντο» για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ενώ κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς δεν ήταν καθόλου απειλητικοί για την εστία του Μαρτσεσίν, εκτός δύο περιπτώσεων με τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Πλέον, οι δύο ομάδες έχουν από 3 βαθμούς στο γκρουπ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι που νίκησε την Μαρσέιγ με 3-0 στο «Βελοντρόμ» έχει το απόλυτο μετά από δύο αγωνιστικές (6). Την επόμενη εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα μεταβεί στην Αγγλία για το ματς με τη Σίτι (3/11).

Το νωχελικό ξεκίνημα κι ένα ατομικό λάθος στοίχισαν στον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος. Η Πόρτο χωρίς να έχει δημιουργήσει ευκαιρία κατάφερε να προηγηθεί στο 11ο λεπτό με το πλασέ του Βιεϊρά από το σημείο του πέναλτι, εκμεταλλευόμενη την λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας από τον Μπουχαλάκη στο γύρισμα του Ολιβέιρα.

Από το 20ό λεπτό και μετά οι Πειραιώτες ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του ματς, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στις δύο ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 20΄ (μπλόκαρε ο Μαρτσεσίν) και το πλασέ του Βαλμπουενά στο 40΄ που απομάκρυνε ο Μπεμπά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Οι «δράκοι» μετά το γκολ που πέτυχαν επιδίωξαν να εκμεταλλευτούν κάποιες αντεπιθέσεις που έβγαλαν για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, ωστόσο, στο 28΄ ο Σα αντέδρασε άψογα στο πλασέ του Μαρενγκά, ενώ στο 32΄ ο Εμβιλά έδιωξε σωτήρια πριν φτάσει η μπάλα σε παίκτη της Πόρτο που ήταν αμαρκάριστος στην περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος μέχρι το 70ό λεπτό, απείλησε όμως ελάχιστα την εστία του Μαρτσεσίν. Ένα σουτ του Φορτούνη στο 58΄ βρήκε πάνω στον Μπεμπά κι έφυγε κόρνερ, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ελληνική ομάδα στο διάστημα που πίεσε τους γηπεδούχους.

Μετά το 70΄ η Πόρτο πήρε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, δεν επιδίωξε όμως ένα ακόμη γκολ για να «κλειδώσει» το ματς, αντίθετα οι παίκτες της προσπάθησαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια του όσο περισσότερη ώρα μπορούσαν.

Κι ενώ ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει… προς όφελος των «δράκων», στο 85΄ από τη σέντρα του Μαρεγκά ο Σέρτζιο Ολιβέιρα με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» το «τρίποντο» για την ομάδα του.

Η τελευταία ευκαιρία που είχαν οι Πειραιώτες για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στο ματς χάθηκε στο 87΄ με τον Χασάν να πλασάρει και τον Μαρτσεσίν να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Share this

Αφήστε μια απάντηση