Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι δε την ενδιαφέρουν οι πωλήσεις του Xbox Series X

Αν και φαίνεται από τη μέχρι τώρα στρατηγική της, η Microsoft επιβεβαιώνει πως δε την ενδιαφέρουν οι πωλήσεις του Xbox Series X. Το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, μίλησε ανοιχτά στην ιστοσελίδα GameReactor για το πλάνο της εταιρείας, το οποίο δεν απαιτεί την πώληση κονσόλων για να είναι επιτυχημένο.

Συγκεκριμένα, ο Phil Spencer δήλωσε:

Ο μεγάλος μας στόχος σαν ομάδα, όπως εμείς μετράμε την επιτυχία, είναι πόσοι άνθρωποι παίζουν στο Xbox. Όταν όμως εννοούμε “παίζουν στο Xbox”, δεν εννοούμε την κονσόλα Xbox. Αυτό που εννοούμε είναι κάποιος να κάνει είσοδο και να είναι μέρος του οικοσυστήματος μας, είτε για first-party είτε third-party. Αυτό μπορεί να σημαίνει ένα Android smartphone. Μπορεί να είναι σε ένα Switch. Μπορεί να είναι σε ένα PC. Έτσι το σκεφτόμαστε.

Το ότι η δήλωση του περιλαμβάνει και το Switch βέβαια φουντώνει ακόμα παραπάνω τις φήμες για Game Pass στη κονσόλα της Nintendo. Από την άλλη, επιβεβαιώνει πως η Microsoft βλέπει απλά το Xbox Series X και το Series S ως μία ακόμα επιλογή, όχι τη βάση της. Ο στόχος της εταιρείας είναι οι παίκτες να μπουν στο οικοσύστημα της, από όπου και αν είναι αυτό.

Ο Phil Spencer δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτές τις δηλώσεις, καθώς μας γνωστοποίησε πως η εταιρεία θα συνεχίσει να προσπαθεί να φέρει την υπηρεσία στο οικοσύστημα της Apple. Επίσης, υπάρχουν και άλλες συσκευές που θα μπορούσαν να προσφέρουν εύκολο streaming, όπως Smart TV, Chromebooks, ακόμα και το FireTV. Όλα τα παραπάνω είναι μία ακόμα ευκαιρία για τη Microsoft να μπει στα σπίτια των παικτών, ακόμα και χωρίς να έχει πωλήσεις το Xbox Series X.

Πηγή

Η Microsoft επιβεβαιώνει ότι δε την ενδιαφέρουν οι πωλήσεις του Xbox Series XTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης