Σ. Τσιόδρας: Είναι η ώρα της συνείδησης – Μοναδική μας επιλογή η μάσκα

Σ. Τσιόδρας: Είναι η ώρα της συνείδησης – Μοναδική μας επιλογή η μάσκα

«Περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών, μιλάει η γλώσσα της καρδιάς, περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων, μιλάει η φωνή της συνείδησης», σημείωσε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, προσθέτοντας πως δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας.

«Αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά δεν χάνουμε την ελπίδα μας. Όλοι μαζί «με μια ψυχή» μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία τηρώντας τα μέτρα προστασίας και να αποφύγουμε το lockdown. Δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφορα στη διασπορά του ιού», είπε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα προστασίας.

Εξακολουθούμε να παλεύουμε ως πολίτες με τα μέτρα που μας διευκολύνουν να συνεχίζουμε τη ζωή μας με δύσκολο τρόπο – μην νομίζετε ότι μου είναι ευχάριστο να φοράμε μάσκα όλοι και τα μικρά παιδιά, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας, προσθέτοντας πως το γενικό απαγορευτικό έχει τεράστιες πνευματικές και ψυχικές συνέπειες, που ακόμα δεν έχουν αξιολογηθεί στην ολότητά τους.

«Στην Επιτροπή ομόφωνα κοιτάμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα ώστε να συνεχίζεται η κοινωνική ζωή, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στην προσωπική επιλογή του καθενός· και η προσωπική επιλογή του καθενός είναι εκείνη που θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο στην πορεία της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής τόνισε πως η αθώα και ανέμελη συμπεριφορά των παιδιών μας δεν πρέπει να συσχετιστεί με ενοχοποίηση της μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες.

Τα πράγματα είναι χειρότερα στο δεύτερο κύμα, το περιμέναμε, έτσι κινούνται οι πανδημίες, τώρα είναι η ώρα της συνείδησης, ώρα να μιλήσουν οι καρδιές, είπε ο κ. Τσιόδρας.

Δεν χάνουμε την ελπίδα μας, όμως δεν στεκόμαστε αδιάφοροι μπροστά στη διασπορά του ιού, τόνισε.

Όπως είπε, «δυστυχώς παραβιάζονται οι προσωπικές μας ελευθερίες όχι στο μέτρο του να αισθανθούμε ανελεύθεροι ή εγκλεισμένοι –και εξαρτάται από εμάς πώς θα το δούμε- αλλά είναι η μοναδική μας επιλογή αυτή τη στιγμή, η μάσκα είναι η μοναδική επιλογή».

«Το λέμε συνέχεια: προσπαθήστε να αποφύγετε τον συνωστισμό, φοράτε σωστά τη μάσκα, να περιορίσουμε τις συναθροίσεις», είπε ο κ. Τσιόδρας, και τόνισε: «Όταν επιβάλλουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας κάποια συμπεριφορά, την τηρούμε πιο εύκολα»

www.ert.gr

Μπέττυ Σαβούρδου
image}

Αφήστε μια απάντηση