Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Όλα είναι δυνατά και στις πιο δύσκολες συνθήκες αρκεί να το προσπαθούμε όλοι μαζί» (video)

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Όλα είναι δυνατά και στις πιο δύσκολες συνθήκες αρκεί να το προσπαθούμε όλοι μαζί» (video)

Όλα είναι δυνατά και στις πιο δύσκολες συνθήκες, αρκεί να το προσπαθούμε όλοι μαζί», ήταν το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την ξενάγησή της στη Δημοτική Πινακοθήκη που στεγάζεται στην Casa Bianca.

Προηγουμένως, η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε για την ευγενική υποδοχή της στη Θεσσαλονίκη και είπε ότι νιώθει ιδιαίτερη συγκίνηση που την επισκέπτεται, καθώς είναι η πόλη, όπου γεννήθηκε και αγαπημένη πόλη,  η οποία έχει αφήσει βαθύ συναισθηματικό αποτύπωμα μέσα της.

«Κάθε φορά που την επισκέπτομαι, αισθάνομαι την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά της σαν προστατευτικό κέλυφος γύρω μου», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Επιστρέφω στις αναμνήσεις, στους τόπους της παιδικής μου ηλικίας, στα αγαπημένα πρόσωπα, στη γλυκύτητα μιας απλής καθημερινότητας. Αλλά και σε στιγμές που ανήκουν πια στην ιστορία, ωστόσο για μένα διατηρούν την απτή πυκνότητα του βιώματος που δεν έχει ξεθωριάσει από τον χρόνο. Φωτεινές, αλλά και σκοτεινές στιγμές. Κάποτε ανοιχτή και πολυπολιτισμική, μ’ ένα μοναδικό, πλούσιο υπόβαθρο, όπου διασταυρώθηκαν και αλληλεπίδρασαν τρεις θρησκείες, αργότερα περίκλειστη και εσωστρεφής, «γεμάτη αναταράξεις, αναστατώσεις, ξεριζωμούς και ξαναριζώματα», όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Μαρκ Μαζάουερ, η Θεσσαλονίκη σήμερα ξαναβρίσκει τον εξωστρεφή της χαρακτήρα. Κάθε φορά που την επισκέπτομαι, πλουτίζω από τις παραστάσεις της, γοητεύομαι από τις επάλληλες στοιβάδες της ιστορίας της, ενθουσιάζομαι με τις ευφυείς παρεμβάσεις στον ιστό της πόλης».

Μετά την ξενάγηση, η κ. Σακελλαροπούλου παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή της ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας. Χθες το βράδυ,  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε στη Μονή Λαζαριστών την παράσταση «Βαβυλωνία» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΑ ΤΣΑΤΣΑΝΗ

www.ert.gr

Πελαγία Θεριού
image}

Αφήστε μια απάντηση