Ξεκίνησε η επιχείρηση ρυμούλκησης του ναρκοθηρευτικού

Share this

Ρυμουλκά προσεγγίζουν το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ», στο οποίο σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων μετά τη σύγκρουση που είχε με το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε κοντέινερ έξω από το λιμάνι του Πειραιά

Προς το ναύσταθμο της Σαλαμίνας ρυμουλκείται το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» το οποίο λίγο μετά τις 7:30 πρωί συγκρούστηκε με το εμπορικό πλοίο «Maersk Launceston» έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Από την σύγκρουση, το «Καλλιστώ» έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και έχει πάρει κλίση, ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  η εισροή υδάτων είναι ελεγχόμενη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα από το πολεμικό πλοίο, που μετέφερε συνολικά 27 άτομα, τραυματίστηκαν ελαφρά, περισυλλέχθηκαν από τη θάλασσα και διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων. Και στα δύο πλοία έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.

Στο «Καλλιστώ», όπου πλέον βρίσκεται σε σταθερή η κατάστασή, παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης.

Να σημειωθεί ότι  στο «Maersk Launceston» έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

«Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο», ανέφερε το ΓΕΝ στην ανακοίνωσή του για το περιστατικό.

Share this

Αφήστε μια απάντηση