Μαγιορκίνης: Οι ενδείξεις μιλάνε καθαρά για επιθετική αύξηση προ των πυλών

Μαγιορκίνης: Οι ενδείξεις μιλάνε καθαρά για επιθετική αύξηση προ των πυλών

Το δεύτερο κύμα σε παγκόσμια κλίμακα διατηρεί την ένταση του σε υψηλή δυναμική ανέφερε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο επίκουρος καθηγητής της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τόνισε ότι στην Ελλάδα από την προηγούμενη εβδομάδα η επιδημία εκτινάχθηκε με μια νέα ώση από τις 300 έως τις 400 διαγνώσεις ανά μέρα σε πάνω από 700 με σαφείς ενδείξεις επέκτασης. «Οι ενδείξεις μιλάνε καθαρά για επιθετική αύξηση προ των πυλών» υπογράμμισε.

Είπε ότι οι αυξητικές τάσεις είναι ταχύτερες εκτός Αττικής και παραμένουν υψηλές σε μεγάλο βαθμό. «Οι νέοι 19-39 διατηρούν 4-5 φορές μεγαλύτερη επίπτωση από τις ηλικιακές ομάδες των 0-18 και 65 και άνω. Η ηλικιακή ομάδα 40- 65 προς το παρόν κινείται προς το παρόν στη μισή επίπτωση από την ομάδα των 19-39» δήλωσε.

Το βεβαρημένο επιδημιολογικό προφίλ της χώρας συμπίπτει με την αύξηση μετάδοσης λόγω θερμοκρασιακής πτώσης και της συνεπακόλουθης διαφοροποίησης της συμπεριφοράς, δηλαδή της αύξησης της δραστηριότητας σε κλειστούς χώρους, σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης και πρόσθεσε ότι αυτό μάλλον ερμηνεύει εν μέρει την εντονότερη δυναμική προς τα βόρεια της χώρας.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα και ο Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε ότι τα κρούσματα που εντοπίζονται στην Αττική είναι 295 και στη Θεσσαλονίκη είναι 291. Επίσης ανακοινώθηκαν 12 νέοι θάνατοι ενώ διασωληνωμένοι είναι 102 άνθρωποι.

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση