Windows 10X: Θα δοθούν στους κατασκευαστές το Δεκέμβριο, χωρίς υποστήριξη Win32 apps

H Microsoft θα έχει έτοιμη την RTM έκδοση των Windows 10X το Δεκέμβριο, χωρίς όμως να υπάρχει υποστήριξη των Win32 apps. Τα Windows 10X θα ήταν η πρόταση της εταιρείας για συσκευές με δύο οθόνες, όμως ήδη η ανάπτυξη τους έχει περιοριστεί σε μόνο μία οθόνη, καθώς υπήρχαν προβλήματα στην εν λόγω λειτουργία.

Ακόμα και έτσι όμως, είχαμε μάθει πως τα Windows 10X δυσκολευόντουσαν αρκετά να τρέξουν τις Win32 εφαρμογές, καθώς έτρεχαν μέσα σε emulator και οι επιδόσεις τους ήταν αρκετά κακές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα WindowsLatest η Microsoft αφήνει προς το παρόν αυτή την ιδέα, με την υλοποίηση που θα δούμε να κυκλοφορεί να υποστηρίζει μόνο PWA και UWP εφαρμογές. Για τους εταιρικούς πελάτες θα υπάρχει η επιλογή για Win32 εφαρμογές, μέσα από remote desktop.

Πάντως, φαίνεται πως τελικά τα 10X μετατρέπονται σε άλλη μία RT έκδοση των Windows, τουλάχιστον προς το παρόν. Η εταιρεία βέβαια υπόσχεται αρκετές νέες λειτουργίες, τις οποίες θα πρέπει να δούμε για να μπορούμε να κρίνουμε το νέο λειτουργικό. Από την άλλη, οι πρώτες συσκευές με το λειτουργικό αναμένονται να κυκλοφορήσουν την Άνοιξη, οπότε θα υπάρχει χρόνος για νέες προσθήκες. Πιστεύετε ότι τα Windows 10X θα είναι απλά άλλη μία αποτυχημένη ARM προσπάθεια της Microsoft ή ότι αυτή τη φορά θα πετύχουν;

Πηγή

Windows 10X: Θα δοθούν στους κατασκευαστές το Δεκέμβριο, χωρίς υποστήριξη Win32 appsTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης