Κ. Βελόπουλος: Καταστροφικά τα αποτελέσματα του Πτωχευτικού Κώδικα

Κ. Βελόπουλος: Καταστροφικά τα αποτελέσματα του Πτωχευτικού Κώδικα

«Κακώς η κυβέρνηση έφερε τώρα τον πτωχευτικό κώδικα. Είναι πτωχευτικός, γιατί θα πτωχεύσουν όλοι οι Έλληνες, αλλά δεν καταλαβαίνω τι χρείαν έχετε να τον φέρετε τώρα. Την ώρα που οι Τούρκοι είναι στο Αιγαίο. Αυτή την ώρα χρειαζόμαστε εθνική ομοψυχία, χρειαζόμαστε ένωση όλων των δυνάμεων», σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών.

«Έτσι μόνο θα πείσουμε τους Τούρκους ότι έχουμε αραγές μέτωπο και θα πειστούν οι πολίτες για να είναι ενωμένοι. Αντίθετα αναγκαζόμαστε και μπαίνουμε τώρα σε διαδικασία να αντιπαρατεθούμε με την κυβέρνηση για την οικονομία. Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει υπέρ της ΝΔ. Και τα αποτελέσματα αυτού του πτωχευτικού κώδικα θα τα δούμε τους επόμενους μήνες. Και θα είναι καταστροφικά. Είναι εγκληματικό αυτό που κάνετε. Όλοι έχουμε φίλους που έχουν χρεωθεί και τελικά θα τους πάρουν τα σπίτια. Το μόνο που κάνετε είναι να εξυπηρετείτε τα funds. Και ο ΣΥΡΙΖΑ τα εξυπηρέτησε όταν ήταν κυβέρνηση. Συμφωνώ με τον Βαρουφάκη ότι εδώ μέσα μαλώνετε για το ποιος είναι πιο μνημονιακός από τον άλλον», συνέχισε ο κ. Βελόπουλος.

«Αν δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχει άμυνα, δεν υπάρχει ασφάλεια, δεν υπάρχει τίποτα. Είσαι τρωτός από οποιονδήποτε εχθρό. Όταν ερχόμαστε εδώ άνευ προτάσεων για να μας δούν οι ψηφοφόροι και οι φίλοι να αντιπαρατιθέμεθα, τότε κάνουμε λάθος», είπε χαρακτηριστικά.

«Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, πρέπει ο πρωθυπουργός να σταθεί στο ύψος του και να μας ενημερώσει στη βουλή σχετικά με το τι συμβαίνει στο Αιγαίο. Να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, με την δέσμευση να μην μιλήσει κανείς από εμάς, παρά μόνο ο πρωθυπουργός. Και βέβαια χωρίς διαρροές», συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο κ. Βελόπουλος είπε πως «από τα ΜΜΕ δεν έχουμε ακούσει τίποτα για τον πτωχευτικό κώδικα. Κανένα κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Αυτό γίνεται γιατί ολη την ημέρα ασχολούνται με τη ΝΔ. Λες και δεν υπάρχουν άλλα κόμματα. Μόνο η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντική; Μα ο Τσίπρας κατέθεσε την πρόταση με αφορμή τον πτωχευτικό κώδικα. Δεν γίνεται όλα τα κανάλια να παίζουν όλη την ημέρα ΝΔ. Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την πολυφωνία. Γιατί το ΕΣΡ δεν τηρεί τους κανόνες τους πολυφωνίας στα ΜΜΕ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ΕΣΡ δεν λειτουργεί. Έχω στείλει εξώδικα και τότε δεν μας στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, και από τον Μάρτιο το ΕΣΡ με κυνηγάει με πρόστιμα για να κλείσει τις εκπομπές μου. Και το κάνει με έναν άθλιο τρόπο. Σέβομαι την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά το ΕΣΡ πρέπει να αποπεμφθεί. Πρέπει να αντικατασταθεί από άλλους ανθρώπους που γνωρίζουν την τηλεόραση. Καταθέτω στα πρακτικά τα εξώδικα για να ενημερωθεί η βουλή, γιατί πρέπει να γνωρίζετε γιατί θέλουν να κλείσουν τις εκπομπές μου».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση