Πρόταση δυσπιστίας: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η αντιπαράθεση στη Βουλή (live)

Πρόταση δυσπιστίας: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η αντιπαράθεση στη Βουλή (live)

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών για τον πτωχευτικό νόμο, που θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και ονομαστική ψηφοφορία.

Παρακολουθήστε τις εργασίες στη Βουλή σε απευθείας μετάδοση

Κατά την αντιπαράθεση, η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση δυσπιστίας, και καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ υποκρισία και προσπάθεια να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας, κατηγορώντας τον ότι επί διακυβέρνησής του έβαλε ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας. Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση αντιτείνει ότι ποτέ δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για νόμο έκτρωμα που νομιμοποιεί την αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων και οδηγεί στη πτώχευση τους πάντες.

Σκληρή κριτική τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ασκεί και η ελάσσονα αντιπολίτευση.

Με αφορμή την πρόταση μομφής, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε σε συνέντευξή της τον Αλέξη Τσίπρα ως τον μεγαλύτερο χορηγό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην πανδημία και τα ελληνοτουρκικά.

«Την ώρα που η κυβέρνηση μάχεται απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, την ώρα που η χώρα αγωνίζεται, με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο, απέναντι στην μονομερή και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, την ώρα που με συγκεκριμένα μέτρα στηρίζεται η ελληνική οικονομία, αυτή τη στιγμή επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά ενός υπουργού που εκφράζει απόλυτα την κυβερνητική πολιτική, με επιτυχία. Είναι λοιπόν μια πρόταση άκαιρη, υποκριτική και γίνεται απλά από το ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει εντυπώσεις» », σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Σήμερα δεν συζητάμε την πρόταση μομφής σε ένα πρόσωπο, συζητάμε την πρόταση μομφής σε μια πολιτική. Ο πτωχευτικός, για την ελληνική κοινωνία νόμος σας, ακόμα κι αν ψηφιστεί θα μείνει στα χαρτιά» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής του τομέα Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης καταλογίζοντας φορολογική επιβάρυνση μόνο «στους κατέχοντες και τους διαπλεκόμενους».

Υψηλοί οι τόνοι της αντιπαράθεσης και χθες, πρώτη ημέρα της συζήτησης.

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση