Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για συνεργάτη του υφυπ. Εσωτερικών – Η απάντηση του υφυπουργού

Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για συνεργάτη του υφυπ. Εσωτερικών – Η απάντηση του υφυπουργού

Σειρά ερωτημάτων για συνεργάτη του υφυπουργού Εσωτερικών διατυπώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει τον κ. Μούγιο – ο οποίος δεν έχει ΦΕΚ και πρέπει να μας ενημερώσουν πώς πληρώνεται – στην επιτροπή που θα εξετάζει και θα εισηγείται για έργα 2,5 δισ. που αφορούν τους ΟΤΑ. Άλλοτε εμφανίζεται ως νομικός και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος του κ. Λιβάνιου, αλλά χωρίς ΦΕΚ.

»Συμπωματικά, ο κ. Μούγιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Έχει εναντίον του καταδικαστικές αποφάσεις, μεταξύ άλλων, για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, της απιστίας, της πλαστογραφίας, και του έχει ασκηθεί νέα ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί «δήλωσης και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων”.

»Καταλαβαίνουμε ότι στο επιτελικό κράτος των Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη μπαίνουν και από τα παράθυρα στο δημόσιο. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις για τον κύριο με τον μισό ποινικό κώδικα που έβαλαν τοποτηρητή στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ποιες δουλειές τούς κάνει;».

Απαντώντας στο δημοσίευμα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ένας από τους εθελοντές που είχαν παρουσία στο γραφείο του. Αναφέρει ότι το παρελθόν του ήταν παντελώς άγνωστο, τόσο στον ίδιο, όσο και στο υπόλοιπο πολιτικό γραφείο. «Δεν διορίστηκε σε καμία θέση, όπως εύκολα οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει, και δεν είχε λάβει καμία οικονομική απολαβή κατά το διάστημα της παρουσίας του», σημειώνει ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Δηλώνει ακόμη ότι αρκετές ημέρες πριν από το δημοσίευμα, και συγκεκριμένα στις 9 Οκτωβρίου, όταν περιήλθαν σε γνώση του γραφείου του σχετικές πληροφορίες, απομακρύνθηκε αμέσως και όπως ήταν φυσικό διακόπηκε κάθε επικοινωνία μαζί του.

«Σε τρεις συνέχειες η εφημερίδα επιμένει να αποδεικνύει ότι ο θησαυρός που υποτίθεται ότι ανακάλυψε δεν είναι τίποτα παραπάνω από άνθρακες», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Λιβάνιος.

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση