Βεβαίωση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για υπαλλήλους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Βεβαίωση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για υπαλλήλους, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Σε εφαρμογή τίθεται από το Σάββατο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και στο «κόκκινο» επίπεδο κινδύνου για κορονοϊό. Για τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι εργαζόμενοι πρέπει να φέρουν το απαραίτητο έγγραφο.

Ειδικότερα:

  • οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη. Για τη λήψη της βεβαίωσης υποχρεωτικά ο εργοδότης, μπαίνοντας με τους κωδικούς του στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη, συμπληρώνει το κατάλληλο έντυπο και το στέλνει στον εργαζόμενο ο οποίος μπορεί να το επιδείξει στα ελεγκτικά όργανα σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Το έντυπο συμπληρώνεται πριν τη μετακίνηση.
  • Εργαζόμενοι φυσικών προσώπων που πρέπει να κινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, θα συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.
  • Οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα μετακινούνται όπως και στο ανοιξιάτικο lockdown, δηλαδή με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας και τη βεβαίωση του εργοδότη τους η οποία θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 μέρες.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση