Xbox Series X: Έρχεται υποστήριξη VR headset;

Αν και δεν περιμένουμε να γίνει σύντομα, η Microsoft ίσως εργάζεται σε υποστήριξη VR headset για το επερχόμενο Xbox Series X. Η ανακάλυψη έγινε από τον χρήστη Cygnifick, ο οποίος βρήκε κάποια ενδιαφέροντα strings που αφορούν το Scarlett αλλά και το PC. Να θυμίσουμε ότι Scarlett είναι το εσωτερικό όνομα (Project Scarlett) για το Xbox Series X.

Επιπλέον, ο χρήστης βρήκε τέσσερα διαφορετικά πακέτα του VR. Οι τέσσερις εκδόσεις είναι οι Deluxe, Premium, All Packages και Scarlett, χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτά αφορούν εσωτερικές builds ή πακέτα που είναι έτοιμα για την αγορά. Βέβαια, αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε πει ο Phil Spencer, το αφεντικό του Xbox. Για όσους δε θυμούνται ο Spencer είχε δηλώσει πως δεν υπάρχουν πως το παρόν πλάνα για κυκλοφορία του VR.

Από την άλλη, η Sony προσφέρει ήδη εμπειρία VR στους παίκτες στο PlayStation 4 και αναμένεται να συνεχίσει και στο PlayStation 5. Οπότε, θα ήταν μία απολύτως λογική κίνηση από τη Microsoft να προσφέρει αντίστοιχη εμπειρία, τόσο στο Xbox όσο και στο PC, μέσω της υπηρεσίας Game Pass. Τέλος, η δύναμη του Xbox Series X ίσως είναι αυτό που τελικά θα επιτρέψει στην εταιρεία να υλοποιήσει κάποια VR πρόταση.

Πηγή

Xbox Series X: Έρχεται υποστήριξη VR headset;Techblog.gr

Νίκος Ζώης