Συναντήσεις Θεοδωρικάκου με εκπροσώπους κομμάτων για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ

Κύκλο επαφών με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων ξεκινά ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, σε μια προσπάθεια καλύτερης και αρτιότερης προετοιμασίας του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ.

Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, είναι η επίτευξη των μέγιστων δυνατών συγκλήσεων στη σημαντική αυτή μεταρρυθμιστική προσπάθεια, που σκοπό έχει να εμπλουτίσει σε αξιοκρατία και να κάνει πιο αποτελεσματικό το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο διέπει την επιλογή προσωπικού στο δημόσιο τομέα.

Η νομοθετική μεταρρύθμιση για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ αποτελεί μια από τις κορυφαίες τομές που εισηγείται η κυβέρνηση. Το Υπουργείο Εσωτερικών επιδιώκει ευρύτερες συναινέσεις, συγκλίσεις, ώστε να σηματοδοτήσει τη διαδικασία στελέχωσης του δημοσίου τομέα στο μέλλον, χωρίς αμφισβητήσεις.

Σε επιστολή του προς τους Τομεάρχες Εσωτερικών των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, τους καλεί σε μια ειλικρινή συζήτηση επί του περιεχομένου του υπό σύνταξη νομοσχεδίου και την κατάθεση από μέρους τους θέσεων, σκέψεων και προτάσεων.

Πεποίθηση του υπουργού Εσωτερικών, όπως καταγράφεται στην επιστολή προς τα κόμματα, είναι ότι για την ολοκλήρωση και ουσιαστική επιτυχία της διαδικασίας εκσυγχρονισμού του ν.2190/94, «απαιτείται μια ευρύτερη συναίνεση, που θα καταγράψει και θα συμπεριλάβει συνθετικά τις απόψεις όλων».

Θεωρεί δε, «ιδιαίτερα σημαντικό αυτό να γίνει στη φάση της προπαρασκευής και κατά τη διάρκεια της εκπόνησης και δόμησης του νέου νομοθετικού πλαισίου».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τα κόμματα ο κ. Θεοδωρικάκος, «το πρόταγμα της μεταρρυθμιστικής αυτής διαδικασίας είναι, φυσικά, η βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι λειτουργοί του Κράτους, στον πολίτη». Στο πλαίσιο αυτό, ήδη, έχουν καθοριστεί κατ’ ιδίαν συναντήσεις του υπουργού Εσωτερικών με τον κ. Κ. Ζαχαριάδη, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, στις 10.30 π.μ.

 Την ίδια ημέρα θα ακολουθήσουν συναντήσεις του κ. Θεοδωρικάκου:

-με τον εκπρόσωπο της «Ελληνικής Λύσης», κ. Ευάγγελο Φανίδη, στις 11.00 π.μ. και

-με τις εκπροσώπους του «Μέρα25», κυρίες Φωτεινή Μπακαδήμα και Αγγελική Αδαμοπούλου, στις 11.30 π.μ.,

Η συνάντηση με την εκπρόσωπο του «Κινήματος Αλλαγής», κυρία Ευαγγελία Λιακούλη, θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Το ΚΚΕ σε απαντητική επιστολή του ΓΓ της ΚΟ, κ. Αχιλλέα Κανταρτζή, αφού ευχαριστεί για την πρόσκληση σημειώνει: «Εκτιμούμε πως προκειμένου να μπορέσουμε να εκθέσουμε ολοκληρωμένα κι εφ’ όλης της ύλης τις θέσεις μας, είναι απαραίτητο να προηγηθεί η δημοσίευση των θέσεων της κυβέρνησης με τη μορφή “νομοσχεδίου”».

Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκου, στην Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση