Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια και πανάξια νίκη επί της Μαρσέιγ (1-0)

Share this

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με το πρώτο γκολ του Χασάν στο Τσάμπιονς Λιγκ, στην πρώτη συμμετοχή του Αιγύπτιου στη διοργάνωση, νίκησαν 1-0 τη Μαρσέιγ και έκαναν νικηφόρα εκκίνηση στην έδρα τους για πρώτη φορά μετά το 2014, όταν είχαν νικήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η «χρυσή αλλαγή» του Πέδρο Μαρτίνς σκόραρε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, επιτρέποντας στην ομάδα του να κάνει το καλύτερο δυνατό ποδαρικό στον 3ο όμιλο και να τεθεί επικεφαλής του, μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι που την ίδια ώρα νικούσε στο «Έτιχαντ» την Πόρτο με 3-1.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με στιλ στην εφετινή φάση των ομίλων του Champions League και σημείωσε μία τεράστια νίκη, την οποία δικαιούνταν με βάση τη συνολική εικόνα του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αφού και περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες είχε από το γαλλικό συγκρότημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 53% κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και πολύ καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ, με τους Εμβιλά στο 10΄ κι Ελ Αραμπί στο 39΄. Αντίθετα, η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας έπαιξε πιο «σφιχτά» και πλησίασε στο γκολ στο 32΄, αλλά ο Τοβέν είχε άσχημο τελείωμα.

Στα 40΄΄ από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ένα λάθος γύρισμα του Ελ Αραμπί προς τα πίσω έφερε σε θέση βολής τον Μπενεντέντο, αλλά ο Σα διόρθωσε το λάθος αποκρούοντας ωραία με το πόδι.

Η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό, που είχε ακυρωμένο γκολ για οφ σάιντ του σκόρερ Μασούρα, τεράστια ευκαιρία στο 71΄ με τον Βαλμπουενά, για να φτάσει το παιχνίδι στην αρχή των καθυστερήσεων.

Τότε, από κόψιμο του Ραφίνια ο Βαλμπουενά έστειλε την μπάλα «συστημένη» στο κεφάλι του Χασάν (είχε μπει αλλαγή επτά λεπτά πριν) και από εκεί ο (ακίνητος) Μανταντά τη μάζεψε από το βάθος της εστίας του.

Η επόμενη υποχρέωση του Ολυμπιακού είναι την ερχόμενη Τρίτη (27/10) στην Πορτογαλία, όπου θα αντιμετωπίσουν στο «Ντραγκάο» την Πόρτο.

Share this

Αφήστε μια απάντηση