Λινού στον realfm 97,8: Μπορεί να έχουμε μια έκρηξη με τεράστιο αριθμό κρουσμάτων

Share this

“Υπάρχει μια μικρή ελπίδα επειδή κάναμε περισσότερα τεστ και αυτά τα τεστ βγήκαν θετικά σε μεγάλη ομάδα νέων ανθρώπων και παιδιών, που φυσιολογικά θα περάσουν τη νόσο πιο ήπια, μπορούμε να έχουμε μια ελπίδα να έχουμε μεν πολλά κρούσματα, τα οποία να μην είναι σοβαρά” δήλωσε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ανέφερε ότι “η ελπίδα αυτή να μην μας κάνει να εφησυχάσουμε γιατί μπορεί να έχουμε μια έκρηξη με τεράστιο αριθμό κρουσμάτων. Όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα ξεπεράσουμε πολύ σύντομα τα 1.000 κρούσματα και αυτό θα είναι πολύ επιζήμιο”.

“Τους τελευταίους δύο μήνες επιμένω ότι δεν είναι επαρκή τα μέτρα. Δεν είμαι υπέρ των μέτρων που θα οδηγήσουν σε Lockdown ή μείωση της παραγωγικότητας ή της οικονομικής κοινότητας. Είμαι υπέρ μέτρων που είναι εύκολα και σχετικά φθηνά και θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πλήττεται” συμπλήρωσε.

Share this

Αφήστε μια απάντηση