Με το δεξί στους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός 1-0 τη Μαρσέιγ

Με το δεξί στους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός 1-0 τη Μαρσέιγ

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων του Champions League καθώς κέρδισε στη πρεμιέρα στο Καραϊσκάκη τη Μαρσέιγ με 1-0, αποτέλεσμα που τον βάζει με το δεξί στη διοργάνωση.

Κλειστά έπαιξε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος δίνοντας χώρους στη Μαρσέιγ αλλά παράλληλα πρόσεχε τα νώτα του και έβγαινε στη κόντρα επίθεση όποτε υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Σε μία από αυτές ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 39΄όταν ο Μασούρας μπήκε στη περιοχή γύρισε στον Ελ Αραμπί αλλά πρόλαβαν και απομάκρυναν οι αμυντικοί. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν άλλη μία καλή στιγμή στα πρώτα 45’ στο 10ο λεπτό σε σέντρα του Μασούρα που βρήκε τον Εμβιλά και αυτός με σουτ στη κίνηση σημάδεψε ψηλά άουτ.

Από την πλευρά τους οι Γάλλοι ήταν πιο δραστήριοι κάνοντας στο 6’ τη πρώτη καλή στιγμή τους με σουτ του Τοβάν που πέρασε λίγο έξω, στο 31’ σε σέντρα του Αμαβί ο Τοβέν με το πόδι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 34΄ το απευθείας φάουλ του Παγιέτ μπλόκαρε ο Σα.

Με τεράστια ευκαιρία για τη Μαρσέιγ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στο 46’, ο Μπενεντέτο μπήκε στη περιοχή βρέθηκε τετ α τετ με τον Σα που δεν βγήκε, σούταρε αλλά ο Πορτογάλος άπλωσε το πόδι και απέκρουσε.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε έξι λεπτά αργότερα (52’). Από σέντρα του Ραντζέλοβιτς, η μπάλα πήγε στον Βαλμπουενά που σούταρε στη πλάτη του Σακάι, ο Μασούρας σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR  ως οφσάιντ.

Στο 71’ οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με τον Βαλμπουενά αλλά το σουτ του Γάλλου απέκρουσε ο Μανταντά. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να ψάχνει το γκολ για να μπει με το δεξί στη φάση των ομίλων και στο 84’ έχασε νέα καλή ευκαιρία με το γύρισμα του Βαλμπουενά και τη κεφαλιά του Ελ Αραμπί να φεύγει μόλις έξω.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90’+1’) ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος με τη χρυσή αλλαγή τον Χασάν. Ο Βαλμπουενά μπήκε στη περιοχή έβγαλε τη σέντρα και ο Χασάν με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

www.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής
image}

Αφήστε μια απάντηση