Ικανοποίηση Σταϊκούρα για 15ετές ομόλογο : Αντλήσαμε 2 δισ. ευρώ, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο

Την ικανοποίησή του για την πολύ θετική έκβαση της επανέκδοσης του 15ετούς ομολόγου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εστιάζοντας στο ιστορικά χαμηλό επιτόκιο δανεισμού που επετεύχθη, αλλά και στην υψηλή ζήτηση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επενδυτών.

«Όλα αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στη διαχείριση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος δε στη δύσκολη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης και των εντάσεων με την Τουρκία, που δημιουργεί πιεστικές συνθήκες για τα ταμεία του κράτους, επισήμανε ότι «η Κυβέρνηση, με το οικονομικό επιτελείο της, αυξάνει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, σε συνθήκες υψηλής αβεβαιότητας, λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης και των γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή μας».

«Λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα για τη βήμα-βήμα βελτίωση της ισχύος της Πατρίδας μας» τόνισε ακόμη ο υπουργός.

Σταϊκούρας: Βήμα-βήμα βελτίωση της ισχύος της πατρίδας μας

«Η Ελλάδα προχώρησε, σήμερα, σε έκδοση 15ετούς ομολόγου, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο δανεισμού. Άντλησε, από τις αγορές, 2 δισ. ευρώ, με κόστος κάτω από το 1,2%. Όταν, στην έκδοση του Φεβρουαρίου, την πρώτη αντίστοιχης διάρκειας μετά από μία δεκαετία, προ κορονοϊού, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 1,9%.» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

«Υπογραμμίζουμε, επίσης, την υψηλή ζήτηση και την εξαιρετική ποιότητα της σημερινής έκδοσης. Όλα αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στη διαχείριση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Συγχαίρω, για ακόμη μία φορά τον ΟΔΔΗΧ, για τη μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά του» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η Κυβέρνηση, με το οικονομικό επιτελείο της, αυξάνει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, σε συνθήκες υψηλής αβεβαιότητας, λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης και των γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή μας. Λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα για τη βήμα-βήμα βελτίωση της ισχύος της Πατρίδας μας.»

» Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι οι δυσκολίες είναι πολλές και οι προκλήσεις μεγάλες. Είναι στο χέρι μας να τις υπερβούμε. Και θα τις ξεπεράσουμε, με πίστη στις δυνάμεις μας, με σχέδιο, με ρεαλισμό και σκληρή δουλειά» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr

Αφήστε μια απάντηση