Ηράκλειο: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες – κινδύνευσαν άνθρωποι

Ηράκλειο: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες – κινδύνευσαν άνθρωποι

Εφιαλτικές στιγμές ζούνε κάτοικοι του Ηρακλείου από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές που συνεχίζουν να πλήττουν τις βόρειες περιοχές της Κρήτης.

Μεγάλα τα προβλήματα Ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου στις περιοχές Νέας Αλικαρνασσού, Κατσαμπά και Καρτερού, όπου δόθηκαν μάχες με τα στοιχεία της φύσης προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα.

Στον Καρτερό το ρέμα που έρχεται από την Νέα Αλικαρνασσό παρέσυρε αυτοκίνητα, πλημμύρισε σπίτια και το μικρό ναό του Αγίου Ιωάννη. Άνθρωποι κινδύνευσαν, αφού χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν έξι άτομα,  και άλλοι με απόγνωση δεν μπορούν να αντικρύσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί έτρεχαν συνεχώς για να αντλήσουν νερά και να ρυθμίσουν την κυκλοφορία ή να κλείσουν δρόμους.

Μια γυναίκα έμεινε γαντζωμένη σε κολώνα σχεδόν για μία ώρα, μέχρι οι διασώστες να κατέβουν από το βουνό με σχοινιά για να την απεγκλωβίσουν. Την ίδια στιγμή οδηγός οχήματος του δήμου συγκρατούσε άλλο όχημα που παρασυρόταν από τα νερά, μέχρι οι πυροσβέστες να καταφέρουν να σπάσουν τα τζάμια και τα τον τραβήξουν έξω. Ακόμη και το ερπυστριοφόρο της πυροσβεστικής μαζί με το πλήρωμα παρασύρθηκε από τα νερά τα οποία περνούσα πάνω από τις ταράτσες στων σπιτιών.

Αυτοκίνητα και μηχανάκια βρέθηκαν μέσα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη ενώ οι πυροσβέστες βρήκαν και έσωσαν την εικόνα του Αγίου πριν καταλήξει στη θάλασσα. Όμως το εκκλησάκι έχει υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

Στον καρτερο τώρα

Δημοσιεύτηκε από Petros Farma Gastsis στις Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Έκλεισε το αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έκλεισε για αρκετές ώρες προκειμένου να καθαριστεί ο διάδρομος προσγειώσεων και απογειώσεων που είχε γεμίσει σε κάποια σημεία με φερτά υλικά, ενώ πλημμύρισαν ισόγειοι χώροι καθώς και το υπόγειο.

Ο Εξωτερικός χώρος του αεροδρομίου είχε μεταβληθεί σε λίμνη και ήταν αδύνατον να κυκλοφορήσουν άνθρωποι και οχήματα.

Ο ανισόπεδος κόμβος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στη Νέα Αλικαρνασσό έκλεισε καθώς το ύψος του νερού ξεπερνούσε το ένα μέτρο, ενώ πολλοί παράλληλοι και κάθετοι δρόμοι στην περιοχή μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια.

Επίσης πολλά ισόγεια και υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για βοήθεια.

Την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

ΕΡΤ Ηρακλείου – Ρεπορτάζ και Φωτογραφίες: Φανή Καλαθάκη. Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης

www.ert.gr

Κώστας Βασιλάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση