Μπόλονι: Καλύτερος φίλος του προπονητή είναι το αποτέλεσμα

Share this

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης το νέο τεχνικό της ομάδας, Λάζλο Μπόλονι. Ο 67χρονος Ρουμάνος εμφανίστηκε με πλήρη επίγνωση της ιστορίας του συλλόγου τον οποίο καλείται να επαναφέρει στο δρόμο της επιτυχίας.

Στις τοποθετήσεις του υπογράμμισε ότι ουδείς μπορεί να βάλει το συμφέρον του πάνω από εκείνο της ομάδας και δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι στην παρούσα φάση προτεραιότητα έχουν οι βαθμοί, ενώ το θέαμα έπεται.

«Λατρεύω να νικάω με 4-0, όμως σέβομαι απόλυτα και το 1-0 με ιδρώτα στο τέλος. Πολλά αλλάζουν καθημερινά, αλλά ο καλύτερος φίλος του προπονητή παραμένει πάντα το αποτέλεσμα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Την παρουσίαση του Λάζλο Μπόλονι προλόγισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Μάνος Μαυροκοκουλάκης. «Καλωσορίζουμε τον κ. Μπόλονι και του ευχόμαστε καλή επιτυχία, καλή διαμονή και τα καλύτερα αποτελέσματα», είπε ο παράγοντας των «πρασίνων».

Στην εισαγωγή του, ο Μπόλονι ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι αναμνήσεις μου με τον Παναθηναϊκό περνάνε από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, με τον Φέρεντς Πούσκας […] Γνωρίζω πως η λέξη Παναθηναϊκός εμπνέει σεβασμό και αισθήματα που είναι ο πολιτισμός, το πάθος, η ιστορία και πιστέψτε με πως αποτελεί τιμή για μένα να είμαι μπροστά από τις λέξεις που είπα και να έχω την τιμή να εργαστώ στον Παναθηναϊκό».

Στη συνέχεια, ο έμπειρος τεχνικός απάντησε σε ερωτήσεις για:

Τη «θεραπεία» που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός«Ξέρετε ότι ήμουν οδοντίατρος, ίσως να χρειαστεί μερικές “εξαγωγές δοντιών” και θεραπείες και εμφυτεύματα. Όμως γνωρίζω δύο πράγματα. Ότι ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται “χειρουργικές επεμβάσεις” και η “ιατρική ομάδα” του Παναθηναϊκού είναι ισχυρή, έξυπνη, Και όταν μιλάω για την ιατρική ομάδα εννοώ τη διοίκηση, τους παίκτες και φυσικά τους φιλάθλους».

Τη δήλωσή του πως «η λύση στο πρόβλημα είναι ανάμεσά μας»«Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, που όλο αλλάζει, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είναι μια επιχείρηση. Και σε κάθε επιχείρηση υπάρχουν συμφέροντα. Κανένα συμφέρον δεν μπορεί να είναι σημαντικότερο από το συμφέρον του συλλόγου. Μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από την προσπάθεια να κάνουμε τη διάγνωση αυτή η προτεραιότητα του συλλογικού Παναθηναϊκού. Αν το καταλάβουμε αυτό τότε η ομάδα θα βρει το σωστό δρόμο για να κερδίζει βαθμούς».

Την αγωνιστική φιλοσοφία του«Θα αρχίσω με δύο συστήματα, το 4-4-2 και το 4-3-3. Από εκεί και πέρα βεβαίως υπάρχουν οι υποκατηγορίες, αν θα παίξουμε με δύο αμυντικούς, έναν κεντρικό και εν γένει για τη διάταξη […] Όμως το σημαντικό είναι να επιστρέψουμε σε πράγματα απλά. Όσο για το θέαμα, με το οποίο ικανοποιούμε τον κόσμο, τους δημοσιογράφους, και εμάς εδώ θα δώσω την προτεραιότητα στους βαθμούς. Βεβαίως μου αρέσει να κερδίζω ματς με 3-0, 4-0, όμως αυτό δεν είναι το θέμα. Σέβομαι πολύ και το 1-0 με πολύ ιδρώτα στο τελευταίο λεπτό. Το να υποσχεθώ κάτι δεν αποτελεί μέρος των συνηθειών μου».

Την αξιολόγηση παικτών, όπως οι Μολό, Μπεκ και Σέχου, οι οποίοι δεν υπολογίζονταν«Όσον αφορά τη διάγνωση συνεχίζω να δουλεύω σκληρά, όχι μόνο για τους τρεις παίκτες αλλά για όλους […] Δεν καταδικάζω κανέναν από τους παίκτες της ομάδας και θα κάνω το παν για να τους γνωρίσω όλους […] Δεν διώχνω κανέναν παίκτη και δεν έχω δικαίωμα να το κάνω. Αλλά και εγώ αν δεν μπορώ να γίνω παίκτης της Μπαρτσελόνα πρέπει να βάλω τον πήχη χαμηλά να πάω σε μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας και να δείξω τι μπορώ να κάνω».

Το έντονο ισπανικό στοιχείο στην ομάδα«Ξέρουμε ότι η ομάδα δημιουργήθηκε από κάποιον άλλο και υπήρχε ένα πρόβλημα και αυτό φανερώνει η παρουσία μου εδώ. Γιατί αν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει 9 βαθμούς δεν θα ήμουν εδώ. Είναι 7 οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές και είναι ενδιαφέρον αυτό. Είναι γεγονός πως οι Ισπανοί είναι περισσότεροι από τους Έλληνες. Εγώ όμως είμαι ένας προπονητής Ευρωπαίος. Δεν με νοιάζει αν έχουμε Ισπανούς, Πορτογάλους με νοιάζει ο παίκτης να είναι καλός, να αποδίδει καλά, να σκοράρει, να είναι αποτελεσματικός».

Το αν θα επιλέξει έναν συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού«Εγώ θα κοιτάξω να κάνω το μάξιμουμ και να βρω τον καλύτερο συμβιβασμό ώστε να γυρίσει η ομάδα σε έναν καλό δρόμο. Ζω, κοιμάμαι και ξυπνάω με το πως θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Πώς θα βρω τον καλύτερο συνδυασμό. Αυτό είναι το πρόβλημα με το οποίο κοιμάμαι και ξυπνάω».

Το τι θα θεωρήσει επιτυχία στο τέλος της σεζόν«Ξέρω ποιος είναι ο σκληρός πυρήνας με τη μεγαλύτερη αξία στην ομάδα, δίπλα απ’ αυτόν τον πυρήνα θα είναι σημαντικό και χρήσιμο αν με την έμπνευση και τη δουλειά με τη δέσμευση βρω ακόμη τρεις παίκτες υψηλής ποιότητας για την επόμενη σεζόν. Αν μπορέσουμε να μπούμε στα πλέι οφ θα είναι κι αυτό ένα βήμα μπροστά. Αυτό θα αποτελέσει το πρώτο βήμα και το δεύτερο είναι να συνεχίσουμε να έχουμε τη δύναμη το κουράγιο κοιτώντας την επόμενη σεζόν».

Τις ακαδημίες του συλλόγου«Υπάρχουν παίκτες που είναι στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας και ο στόχος μας είναι να φέρουμε τους ποδοσφαιριστές αυτούς εν μέσω εξετάσεων για να τους αξιολογήσουμε καλύτερα και θα καταφέρουμε να τους ωθήσουμε προς μία μεγαλύτερη ευθύνη […] Ο Σταφυλίδης ήταν 18-19 όταν έπαιξε τον περίφημο αγώνα του κόντρα στην Τότεναμ άρα να μην ξαφνιαστείτε αν σε κάποιους αγώνες δείτε κάποιον νέο».

Το πρώτο πράγμα που του έκανε εντύπωση βλέποντας τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού«Δεν θέλω να μπω σε ανάλυση, αλλά με σόκαρε η έλλειψη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης».

Το τι έχει αλλάξει σε αυτόν από τα χρόνια του ΠΑΟΚ«Δεν άλλαξε μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά κι εγώ. Στη διάρκεια αυτής της απουσίας προσπάθησα να προοδεύσω. Υπάρχουν όμως και πράγματα που δεν αλλάζουν. Όπως ότι ο  καλύτερος φίλος του προπονητή είναι το αποτέλεσμα που φέρνει. Αν με ρωτάτε για το τώρα, υπάρχει μια νέα γενιά αλλά εγώ θεωρώ ότι είμαι αρκετά έξυπνος για να αντεπεξέλθω. Εδώ θέλω να επισημάνω ότι το θέμα επικοινωνία δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο. Και βεβαίως ο τρόπος που βλέπω τα παιχνίδια, που συνομιλώ με τους παίκτες δεν άλλαξαν τον χαρακτήρα μου συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο για να έχω επιτυχίες».

Share this

Αφήστε μια απάντηση