Κρήτη: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για παιδική πορνογραφία

Κρήτη: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για παιδική πορνογραφία

Δύο νεαροί άνδρες συνελήφθησαν στην Κρήτη για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Πρόκειται για έναν 22χρονο φοιτητή και έναν 29χρονο ιδιωτικό υπάλληλο.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν χρήση  διαδικτυακών υπηρεσιών και υπερφόρτωσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο. Στη διάρκεια ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 4 σκληροί δίσκοι όπου εντοπίστηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων. Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα 4 άτομα για τα οποία δεν κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των δύο συλληφθέντων, με αυτόφωρη διαδικασία, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων.  Όσον αφορά στα άλλα τέσσερα άτομα, σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι δύο συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

www.ert.gr

Κώστας Βασιλάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση