Αποκλεισμός από τη Σουηδία στο 5G εξοπλισμό των Huawei και ΖΤΕ

Νέος αποκλεισμός έρχεται στις κινεζικές Huawei και ZTE, καθώς απαγορεύεται η χρήση εξοπλισμού 5G από τις εν λόγω εταιρείες στη Σουηδία. Οι αρχές τηλεπικοινωνιών στη χώρα απαγόρευσαν σε όλους τους αρμόδιους φορείς τη χρήση 5G εξοπλισμού από τις κινεζικές εταιρείες, ένας όρος που έχει επιβληθεί από τις ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Στη δήλωση της, η Σουηδική αρχή ταχυδρομείων και τηλεπικοινωνιών (PTS) δήλωσε ότι οι Hi3G Access, Net4Mobility, TELIA Sverige και Teracom Group έχουν εγκριθεί για να συμμετέχουν στη δημοπρασία για προσθήκη 5G στις μπάντες 3,5GHz και 2,3GHz, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου. Για να συμμετέχουν βέβαια οι παραπάνω εταιρείες, έπρεπε να συμφωνήσουν με τον όρο ότι δε θα χρησιμοποιούν προϊόντα των ZTE και Huawei για τη μεταφορά δεδομένων.

Επίσης, η PTS σημείωσε πως όλοι οι πάροχοι και οι φορείς των τηλεπικοινωνιών είναι υποχρεωμένοι να καταργήσουν σταδιακά όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούν από τις ZTE και Huawei έως και την 1η Ιανουαρίου του 2025. Αυτό είναι ένα ακόμα χτύπημα κατά των κινέζων κατασκευαστών στην Ευρώπη, μετά τον αποκλεισμό τους από το Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, περιμένουμε αντίστοιχες κινήσεις στο μέλλον και από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Πηγή

Αποκλεισμός από τη Σουηδία στο 5G εξοπλισμό των Huawei και ΖΤΕTechblog.gr

Νίκος Ζώης