Ιωάννινα: Σε λειτουργία 3η Μονάδα covid-19 στο Πανεπιστημιακό – 35 ασθενείς νοσηλεύονται

Ιωάννινα: Σε λειτουργία 3η Μονάδα covid-19 στο Πανεπιστημιακό – 35 ασθενείς νοσηλεύονται

Σε λειτουργία τέθηκε αργά το Σάββατο το βράδυ τρίτη μονάδα λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με μεταφορά ασθενών της Γαστρεντερολογικής κλινικής, σε άλλες κλινικές, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι χώροι.

Στην τρίτη μονάδα λοιμωδών θα νοσηλεύονται ασθενείς με ήπια συμπτώματα ή ασυμπτωματικοί, καθώς δεν διαθέτει θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Αν και η λειτουργία της τρίτης μονάδας λοιμωδών ήταν προγραμματισμένη, κατά τη διάρκεια της νύχτας πέντε ακόμα ασθενείς που προσήλθαν στo ΤΕΠ covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, χρειάστηκαν νοσηλεία, με αποτέλεσμα να επισπευσθεί η διαδικασία, καθώς πλέον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται 35 άτομα με κορονοϊό.

Ήδη από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έχει δοθεί οδηγία στα περιφερειακά Νοσοκομεία της Ηπείρου να νοσηλεύουν επιτόπου ασθενείς με ήπια συμπτώματα, κάτι που συμβαίνει από το Σάββατο το βράδυ στο Νοσοκομείο Φιλιατών το οποίο νοσηλεύει θετική 71χρονη, και να μη τους διακομίζουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς το νοσηλευτικό ίδρυμα φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων του.

www.ert.gr

Βασιλική Γκόρου
image}

Αφήστε μια απάντηση