Ακόμη 14 κρούσματα κορονοϊού στη Λάρισα-Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Ακόμη 14 κρούσματα κορονοϊού στη Λάρισα-Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Ακόμη 14 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Λάρισα, αυξάνοντας την ανησυχία πολιτών και αρμοδίων.

Μετά το έκτακτο μήνυμα που απηύθυνε ο δήμαρχος της πόλης προς τους Λαρισαίους για αυξημένη προσοχή και ένταση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, σύσκεψη για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμός υγειονομικών αρχών και ελεγκτικών μηχανισμών μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στη Λάρισα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι «o ιός covid 19 εξαπλώνεται και διατηρεί αφανείς εστίες μετάδοσης παντού . Είναι ένας αόρατος εχθρός που κυκλοφορεί ελεύθερος.
Συνεργαζόμαστε με τα νοσοκομεία, τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους γιατρούς, τις ΚΟΜΥ, τον ΕΟΔΥ, την πανεπιστημιακή κοινότητα, την 5η ΥΠΕ και τους δήμους ενώνουμε τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το βαθμό διάδοσης του covid 19. Ήδη γίνονται έλεγχοι παντού στις λαϊκές αγορές και στα καταστήματα. Γίνεται αναδιοργάνωση για την αντιμετώπιση της κατάστασης γιατί έχει αλλάξει η δυναμική εξάπλωσης. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιείται σύσκεψη των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση, στην ιχνηλάτηση και στον έλεγχο καθώς μας ανησυχεί η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας αλλά και το πρώην ΙΚΑ στο Βόλο πρόκειται να λαμβάνουν δείγματα και να κάνουν διαγνωστικά τεστ covid -19 (ίσως και rapid test) μετά τη συνεργασία με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη. Βρισκόμαστε σε μια συνεχή εγρήγορση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Είναι υπόθεση όλων μας να βοηθήσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, τους συνανθρώπους και τις οικογένειες μας».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κομνός δήλωσε ότι «είδαμε με στενοχώρια της τελευταίες μέρες να αυξάνονται τα κρούσματα θετικών στο κορωνοιό ασθενών στα νοσοκομεία της πόλης μας. Ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων στις κλίνες covid 19 όπως στις ΜΕΘ. Αυτό αποτελεί ερέθισμα για να ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες ενημέρωσης των πολιτών για τη τήρηση των μέτρων προστασίας. Τήρηση αποστάσεων, πλύσιμο χεριών και η χρήση μάσκας. Η χρήση μάσκας πρέπει να τηρείται παντού και σε κλειστούς και σε ανοικτούς χώρους. Αυτά πρέπει να τηρηθούν για να μην έχουμε άσχημες καταστάσεις στα νοσοκομεία της πόλης μας».

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το συντονιστικό της Περ.Θεσσαλίας:
-Στην περιοχή της Λάρισας
Καταγράφηκαν 14 νέα κρούσματα Covid -19.
5 κρούσματα αποτελούν επαφές κρούσματος (15/10/2020) και εξετάστηκαν όλα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας ενώ ακόμη 7 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας, πέντε στο Γ.Ν. Λάρισας και δυο σε ιδιωτικά εργαστήρια. Τέλος 2 κρούσματα αποτελούν επαφές κρούσματος άλλης γεωγραφικής περιοχής και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Λάρισας.

-Στην περιοχή του Βόλου
Καταγράφηκαν 3 νέο κρούσμα Covid -19.
2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος (14/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 1 ακόμη εξετάστηκε στο Γ.Ν. Βόλου κατόπιν συμπτωματολογίας.

-Στην περιοχή των Τρικάλων
Καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19.
4 κρούσματα εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια κατόπιν συμπτωμάτων και 1 ακόμη αποτελεί στενή επαφή κρούσματος (15/10/2020) και προέκυψε κατόπιν Ιχνηλατήσεως.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας
Καταγράφηκαν 2νέα κρούσματα Covid -19.
1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Γ.Ν. Λάρισας κατόπιν συμπτωμάτων ενώ 1 εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας.

www.ert.gr

Μάνια Γκουσιάρη
image}

Αφήστε μια απάντηση