Μέσα σε 7 μήνες εκδόθηκαν 2 εκατ. ηλεκτρονικά έγγραφα από το gov.gr

Μέσα σε 7 μήνες εκδόθηκαν 2 εκατ. ηλεκτρονικά έγγραφα από το gov.gr

Τα 2 εκατομμύρια έφτασε ο αριθμός των εγγράφων που εκδόθηκαν ηλεκτρονικά από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, gov.gr, στους 7 μήνες λειτουργίας της

«Ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι Έλληνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, τα περισσότερα κλικ των πολιτών που επισκέφθηκαν το gov.gr αφορούν σε υπεύθυνες δηλώσεις που φτάνουν τις 936.002, στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι εξουσιοδοτήσεις που μετρούν τις 431.628, ενώ ακολουθούν τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης που αριθμούν τα 404.590, πιστοποιητικά γέννησης που φτάνουν τα 79.719. Οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης φτάνουν 34.134, οι ληξιαρχικές πράξεις γάμου αγγίζουν τις 18.188, τα πιστοποιητικά ιθαγένειας αριθμούν 4.206, οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου φτάνουν τις 3.641, ενώ οι ληξιαρχικές πράξεις συμφώνου συμβίωσης αριθμούς τις 1.862. Επιπρόσθετα, μέσω του gov.gr , εκδόθηκαν ηλεκτρονικά και 103.685 προσωρινά διπλώματα.

Η νέα διαδικτυακή πύλη φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες 18 Υπουργείων, 64 φορέων και Οργανισμών, 7 ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου, που παρέχονται ήδη μέσω διαδικτύου, ενώ ο πολίτης έχει την δυνατότητα μέσα από τις 11 κατηγορίες με 638 υπηρεσίες να αναζητήσει αυτό που χρειάζεται. Παράλληλα, μέσω του gov.gr εξυπηρετούνται οι πολίτες για άυλη συνταγογράφηση, τηλεδιάσκεψη με ΚΕΠ, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται τι πρέπει να γνωρίζουν για τον κορονοϊό, είτε αφορά στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid 19, είτε στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ανά κατηγορία, τις μεταφορές, την παιδεία κ.α.

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση