Κορωνοϊός: Κρούσματα σε γηροκομείο στη Γλυφάδα – «Εργαζόμενη ο ασθενής 0» λέει η διοίκηση

Share this

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί σε γηροκομείο στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 5 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι, όπως καταγράφεται στην κάμερα, υπάλληλος του γηροκομείου την ώρα που ανοίγει την πόρτα για να παραλάβει ψωμί από κατάστημα τροφοδοσίας δεν φορά ούτε γάντια ούτε μάσκα.

Ενώ και άλλοι εργαζόμενοι μέσα στο γηροκομείο φαίνεται να κυκλοφορούν εντός του γηροκομείου χωρίς μέτρα προστασίας. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστός ο συνολικός αριθμός των ατόμων που φέρεται να είναι φορείς του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Γλυφάδας, Δημήτρης Ακρίβος, η μετάδοση του ιού έγινε από υπάλληλο του γηροκομείου που βρέθηκε θετική στον ιό στις αρχές της εβδομάδας. Οι πέντε ηλικιωμένοι, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Όταν βρέθηκε θετική στον ιό η υπάλληλος, έγιναν αμέσως τεστ και στους 35 φιλοξενούμενους της μονάδας και όλα ήταν αρνητικά. Η επιβεβαίωση των κρουσμάτων έγινε από το τρίτο τεστ, τα αποτελέσματα του οποίου βγήκαν χθες το βράδυ. Δεν έχει εκκενωθεί το γηροκομείο.

Είχαν προηγηθεί η κλινική «Ταξιάρχαι» στην Αττική τον περασμένο Απρίλιο και η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη από τις «εκρήξεις» κορωνοϊού στις οποίες είχαμε δεκάδες θύματα.

Κρούσματα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και σε μονάδες στον Άγιο Παντελεήμονα, το Μαρούσι, το Μοσχάτο, την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε ένα ακόμη γηροκομείο στη Νέα Μάκρη κατά το πρώτο επιδημικό κύμα.

Η είδηση για τον συναγερμό στην Γλυφάδα ακολούθησε το αρνητικό ρεκόρ καταγραφής κρουσμάτων με 508 σε όλη την επικράτεια όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλία να κάνει λόγο στην ενημέρωση της Παρασκευής ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας, σε μια επικίνδυνη φάση της πανδημίας προσθέτοντας ότι η ενεργοποίηση του επιπέδου του συναγερμού 4 για την Κοζάνη κρούει τον κώδωνα κινδύνου σε όλη τη χώρα.

Share this

Αφήστε μια απάντηση