Δικαιούχοι των αναδρομικών και οι κληρονόμοι (video)

Δικαιούχοι των αναδρομικών και οι κληρονόμοι (video)

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να είναι δικαιούχοι αναδρομικών και οι κληρονόμοι συνταξιούχων. Στην περίπτωσή τους θα ενεργοποιηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα και μέχρι τέλος του 2020 θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.

Το παζλ στη διαδικασία καταβολής των αναδρομικών στους κληρονόμους των συνταξιούχων που απεβίωσαν συμπληρώνει κομμάτι κομμάτι το Υπουργείο Εργασίας. Αφορά 172.222 περιπτώσεις και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 144,7 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι τα χρήματα θα δοθούν στους δικαιούχους κληρονόμους έως το τέλος του 2020.

Οι κληρονόμοι θα πάρουν τα αναδρομικά βάση του κληρονομικού δικαιώματός τους, ενώ προϋπόθεση είναι να μην έχει γίνει αποποίηση κληρονομιάς.

Σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ενεργοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου οι δικαιούχοι κληρονόμοι θα υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση αλλά και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα καθοριστούν, όπως για παράδειγμα πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών.

Επανένταξη στις 120 δόσεις

Δεύτερη ευκαιρία σχεδιάζεται να δοθεί στους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων . Στο τραπέζι βρίσκεται σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση η επανένταξη στις 120 δόσεις για όσους έχασαν τη ρύθμιση το διάστημα της υγειονομικής κρίσης.

Επέκταση του επιδόματος θέρμανσης

Καταβολή επιδόματος θέρμανσης και για τη χρήση φυσικού αερίου μελετά το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταικούρα εκτός φαίνεται να μένουν καυσόξυλα και πέλετ καθώς επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα καλύπτεται ήδη από το κοινωνικό τιμολόγιο.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

www.ert.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση