Φθιώτιδα: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε εργοστάσιο – Πάνω από 20 τα ενεργά κρούσματα στο νομό και 100 άτομα σε καραντίνα

Share this

Μπορεί ο ΕΟΔΥ να μην έδωσε κανένα κρούσμα χθες στη Φθιώτιδα και οι απαντήσεις στα 124 τεστ από το ΓΝ Λαμίας να ήταν όλες αρνητικές, ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport υπάρχουν (7) επτά νέα κρούσματα.

Το ένα μάλιστα από αυτά αφορά εργαζόμενο σε εργοστάσιο της περιοχής, που ευτυχώς δεν έχει έρθει σε επαφή με πολλούς άλλους εργαζόμενους και ήδη η Δ/νση του εργοστασίου παίρνει μέτρα και ξεκινά ιχνηλάτηση των επαφών.

Επίσης βρέθηκε θετικός ένας ακόμη επαγγελματίας αυτοκινητιστής, καθώς επίσης και πέντε ακόμη κρούσματα σε άτομα που παρουσίασαν συμπτώματα ή έκαναν τεστ γιατι είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Έτσι λοιπόν τα 16 πρόσφατα ενεργά κρούσματα της Φθιώτιδας έφτασαν τα 23 συνολικά, με περισσότερα από 100 άτομα να είναι σε καραντίνα. Είναι οι οικογένειες και οι στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Το κακό είναι ότι η διασπορά των κρουσμάτων είναι ασύμμετρη με αποτέλεσμα αυτό να δυσκολεύει την ιχνηλάτηση και τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι δύσκολο και για τη Φθιώτιδα αφού περιμένουμε έξαρση. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό και κάνω έκκληση στους πολίτες της Φθιώτιδας να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν χρίση μάσκας, γιατί διαφορετικά η κατάσταση μπορεί να γίνει μη ελεγχόμενη….», λέει στο LamiaReport o Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.

πηγή: lamiareport.gr

Share this

Αφήστε μια απάντηση