Ο κορωνοϊός «νίκησε» τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στην Αλεξάνδρεια

Share this

Από επιπλοκές που συνδέονται με τον κορωνοϊό, έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδος Κασιμάτης.

Επρόκειτο για τον 22ο πρόεδρο της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, ο οποίος είχε εκλεγεί στις 27 Απριλίου του 2017 και παρέμεινε στη θέση του έως τις 16 Οκτωβρίου του 2020.

Ήταν αγαπητός σ όλη την παροικία της αλεξανδρινής κοινότητας, ενώ επί σειρά ετών διατέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο Εδμόνδος Κασιμάτης κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σε νοσοκομείο της Αλεξάνδρειας, σε ηλικία 83 ετών.

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Αικατερίνη, και τον γιο του, Νικόλα, και καλεί «όλη την αλεξανδρινή παροικία, όλους τους Αλεξανδρινούς ανά τον κόσμο, να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του».

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 15:00, στα Ελληνικά Κοιμητήρια της Αλεξάνδρειας. Ο πρεσβυγενής παροικιακός οργανισμός κήρυξε τριήμερο πένθος σε όλες τις υπηρεσίες του.

Share this

Αφήστε μια απάντηση