Σε δεκαήμερη καραντίνα το Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» – 4 νέα κρούσματα

Σε δεκαήμερη καραντίνα το Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» – 4 νέα κρούσματα

Σε δεκαήμερη καραντίνα, έως τις 24 Οκτωβρίου, τίθεται το Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» στα Ιωάννινα όπως ανακοινώθηκε εκτάκτως από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αφορμή για την λήψη των έκτακτων μέτρων είναι ο εντοπισμός σήμερα τεσσάρων ακόμα κρουσμάτων κορονοϊού. Συνολικά επτά ηλικιωμένοι νόσησαν τις τελευταίες ημέρες στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης και έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε από την Γενική Γραμματεία αναφέρεται: «Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19″.

Συγκεκριμένα

Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

 

www.ert.gr

Βασιλική Γκόρου
image}

Αφήστε μια απάντηση