iPhone 12 mini: Το μικρότερο και πιο οικονομικό της σειράς

Όπως περιμέναμε, η Apple παρουσίασε ένα νέο, μικρότερο και πιο οικονομικό iPhone, με την ονομασία iPhone 12 mini. Αν και μικρότερο όμως, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγαλύτερα μοντέλα, καθώς παρά την οθόνη των 5,4 ιντσών η νέα πρόταση έρχεται με διπλό σύστημα κάμερας, όπως το μεγαλύτερο αδερφάκι του, αλλά και τη δύναμη του A14 Bionic.

Ο νέος A14 Bionic είναι ο πρώτος επεξεργαστής παγκοσμίως που είναι κατασκευασμένος στα 5nm. 11.8 δισεκατομμύρια transistors βρίσκονται μέσα στο νέο SoC. Η νέα εξαπύρηνη CPU είναι έως και 50% γρηγορότερη από ότι υπάρχει στην αγορά. Η τετραπύρηνη GPU είναι έως και 50% γρηγορότερη σε σχέση με τον ανταγωνισμό, με την Apple να αναφέρει ότι είναι η γρηγορότερη GPU στον πλανήτη. Επίσης, προσφέρει 80% ταχύτερο Neural Engine.

Όπως το iPhone 12, το iPhone 12 mini έρχεται με νέο αισθητήρα wide στα 12MP. Ο νέος φακός είναι 7 στοιχείων, προσφέροντας έως και 27% καλύτερες επιδόσεις στις νυχτερινές λήψεις. Η συσκευή μπορεί να τραβήξει νυχτερινές λήψεις, ακόμα και με την ultra-wide αλλά και την μπροστινή κάμερα.

Η τιμή του ξεκινάει από τα 699 δολάρια.

Το άρθρο ανανεώνεται συνεχώς

iPhone 12 mini: Το μικρότερο και πιο οικονομικό της σειράςTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης