Ο εισαγγελέας αποφασίζει πού θα φυλακιστούν οι καταδικασθέντες της Χ.Α. – Στις «σκληρές» φυλακές ο Ρουπακιάς (video)

Ο εισαγγελέας αποφασίζει πού θα φυλακιστούν οι καταδικασθέντες της Χ.Α. – Στις «σκληρές» φυλακές ο Ρουπακιάς (video)

Σε διαφορετικές φυλακές ανά την επικράτεια αναμένεται να οδηγηθούν οι καταδικασθέντες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Την τελική απόφαση για τα σωφρονιστικά ιδρύματα στα οποία θα οδηγηθούν όσοι καταδικαστούν χωρίς αναστολή ποινής την έχει ο εισαγγελέας εκτελέσεων ποινών.

Σε όποια φυλακή κι αν πάνε, θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες όπως προβλέπεται λόγω Covid-19.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς αναμένεται να κρατηθεί, στο Μαλανδρίνο, στα Τρίκαλα, το Δομοκό ή την Πάτρα.

Ως βέβαιο εκτιμάται, ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και κάποιοι από το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης θα κρατηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού στην Γ πτέρυγα, τη γυναικεία δηλαδή, στην οποία κρατούνται και καταδικασμένοι για τρομοκρατία.

Δεν θα έχουν βεβαίως καμία επαφή. Δεδομένο θεωρείται ότι κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των πρωτοκλασάτων στελεχών θα διαχωριστούν καθώς έχουν αποσχιστεί και βρίσκονται «στα μαχαίρια».

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα οδηγηθούν σε φυλακές με καταδικασμένους για σεξουαλικά αδικήματα, σε αγροτικές ή σε φυλακές στις οποίες οι κρατούμενοι στους θαλάμους φτάνουν ακόμη και τους 40.

Ανάλογα με τυχόν αντιδράσεις μέσα στις φυλακές από συγκρατούμενους τους θα εξεταστεί το ζήτημα της έκτακτης μεταγωγής σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση