Ένοχος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία και τον βιασμό της Suzanne Eaton – Δεν του αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό

Ένοχος ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία και τον βιασμό της Suzanne Eaton – Δεν του αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό

Ομόφωνα ένοχος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε ο 28χρονος Γιάννης Παρασκάκης για την δολοφονία –σε ήρεμη ψυχική κατάσταση- της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον .

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία -με έξι ψήφους υπέρ και μία κατά- ένοχος για τον βιασμό της 60χρονης γυναίκας. Το δικαστικό σώμα συνεδριάζει για τον προσδιορισμό της ποινής. Να υπενθυμίσουμε, ότι απόψε αναμένεται η απόφαση του Επταμελούς Ορκωτού Δικαστηρίου στο Ρέθυμνο.

Η απολογία του Παρασκάκη

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο κατηγορούμενος , άλλαξε εντελώς τα όσα μέχρι και την έναρξη της δίκης είχε ομολογήσει και υποστήριξε ότι ο θάνατος της Αμερικανίδας βιολόγου ήταν ατύχημα.

Επίσης ανέφερε ότι δεν την βίασε ποτέ.

Τέλος, ισχυρίστηκε πως η προηγούμενη ομολογία του ήταν προϊόν πίεσης. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι είχε βγει με το αγροτικό του για να κόψει ξύλα και ότι χτύπησε την άτυχη γυναίκα κατά λάθος, ενώ η ίδια προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο. Στη συνέχεια, την έβαλε στο πορτ παγκαζ και τη μετέφερε στη σπηλιά όπου και την πέταξε.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Στη διάρκεια της κατάθεσής του υποστήριξε επίσης, ότι έπλυνε το πορτ παγκαζ με χλωρίνη, για να σβήσει από το μυαλό του τις κραυγές του θύματος του, ενόσω ήταν μέσα.

«Καταπέλτης» η αγόρευση του Εισαγγελέα

Την ενοχή του Γιάννη Παρασκάκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευση του, ο οποίος απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε ψύχραιμα και με πρόθεση το έγκλημα, έχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεών του.

Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Παρασκάκης «παρέσυρε εσκεμμένα το θύμα του με το αυτοκίνητό του. Μετά την έβαλε στο αμάξι, στο πορτ παγκαζ και την μετέφερε στο σημείο στη θέση Καλαμάκι. Ενώ ήταν εν ζωή ήρθε σε συνουσία κατά φύση και παρά φύση μαζί της μια φορά, έχοντας η παθούσα χάσει τις αισθήσεις της».

Αναφερόμενος στην τελευταία πράξη του δράματος στον λόφο πάνω από το παλαιό καταφύγιο – σπηλιά και στο σημείο όπου υπήρχε η τρύπα προς την σπηλιά, είπε: « την έριξε ο κατηγορούμενος σε αυτό από ύψος 7 μέτρων. Το σώμα της σφηνώθηκε σε ένα σημείο και έτσι επήλθε ο θάνατος της από ασφυξία».

Και η αγόρευση του Εισαγγελέα κατέληξε ως εξής: «Είχε συνείδηση των πραττόμενων καθώς την έβαλε στον χώρο των αποσκευών. Δε βρισκόταν σε διατάραξη συνείδησης όταν τελέσθηκε η πράξη. Ελαττωμένος καταλογισμός δεν υπάρχει και προτείνουμε την ενοχή του κατηγορουμένου για τα δυο κακουργήματα και το πλημμέλημα».

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου
image}

Αφήστε μια απάντηση