Η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας και τη σύλληψη ενός μαθητή

Share this

Με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αναφέρεται στα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου.

Επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι συνελήφθη ένας μαθητής γιατί πετούσε πέτρες κατά των αστυνομικών και πως προκλήθηκαν φθορές εξοπλισμών των ανδρών των ΜΑΤ, στον περιβάλλοντα χώρο πολυκαταστήματος. Παράλληλα η Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Κατά τη διάρκεια σημερινής συνάθροισης έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι, όπου συγκεντρώθηκαν περί τα (800) άτομα, εξελίχθηκαν τα ακόλουθα περιστατικά:

κατά το χρόνο διαβούλευσης, προκειμένου 5μελής αντιπροσωπεία μαθητών να εισέλθει στο Υπουργείο, (200) περίπου άτομα, από οποία (50-70) είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους άρχισαν να εκτοξεύουν, πέτρες, μπουκάλια, σίδερα, καπνογόνα, βαρελότα και ξύλα προς τον προαύλιο χώρο του Υπουργείου,

οι αστυνομικοί για να αποκρούσουν τις επιθέσεις προχώρησαν στην αναγκαία χρήση δακρυγόνων και τα άτομα αποχώρησαν προς παρακείμενο πολυκατάστημα, όπου ανασυντάχθηκαν, επανήλθαν στο Υπουργείο και επιτέθηκαν άλλες (2) φορές στις αστυνομικές δυνάμεις,στη συνέχεια τα άτομα αυτά διασπάστηκαν σε τρεις ομάδες, από τις οποίες η μία έσπασε πόρτα παρακείμενης παιδικής χαράς και άρχισε από εκεί να εκτοξεύει αντικείμενα στο χώρο του Υπουργείου, η δεύτερη κινήθηκε προς την είσοδο vip του Υπουργείου και η τρίτη επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις, που βρισκόταν σε απόσταση (100) περίπου μέτρων, στην συμβολή των οδών Α. Παπανδρέου και Αιγαίου,

ενώ η πλειοψηφία των συγκεντρωμένων είχε αποχωρήσει, περίπου (200) άτομα συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του πολυκαταστήματος και αφού άρχισαν να σπάνε μάρμαρα, επιτέθηκαν και πάλι στις αστυνομικές δυνάμεις,

στη συνέχεια περί τα (50) άτομα παρέμειναν στην γέφυρα του πολυκαταστήματος και επιτίθεντο επανειλημμένα στις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι 14.00 ώρα, οπότε και αποχώρησαν.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις συνελήφθη ημεδαπός μαθητής γιατί πετούσε πέτρες κατά των αστυνομικών από τον προαύλιο χώρο του πολυκαταστήματος.

Προκλήθηκαν φθορές σε αστυνομικά κράνη και ασπίδες, ενώ στο πολυκατάστημα προκλήθηκαν φθορές σε κολωνάκια, στο πλακόστρωτο και σε σχάρες φρεατίων. Επιπλέον από φωτοβολίδες προκλήθηκε πυρκαγιά σε ξερά χόρτα στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου η οποία σβήστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις”.

Share this

Αφήστε μια απάντηση