Netflix: Ποιότητα 4K μόνο σε Mac του 2018 ή νεότερα με chip T2

Με την ανακοίνωση του νέου macOS BigSur οι χρήστες Mac είχαν έναν παραπάνω λόγο να χαίρονται, καθώς ανακοινώθηκε υποστήριξη streaming σε ποιότητα 4K με HDR από το Netflix. Όμως, φαίνεται πως εκτός από το να έχετε Mac που να υποστηρίζει το νέο λογισμικό, θα πρέπει να έχετε και συμβατό υπολογιστή.

Σύμφωνα με ντοκουμέντα υποστήριξης που έφερε στο φως η ιστοσελίδα 9to5Mac, το Netflix αναφέρει πως για να κάνετε 4K HDR streaming Θα πρέπει ο υπολογιστής σας να έχει ενσωματωμένο το chip ασφαλείας T2. Όσοι έχετε παλαιότερο μηχάνημα δυστυχώς δε θα μπορείτε να απολαύσετε τη μέγιστη ποιότητα του Netflix, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τον ακριβή λόγο.

Συγκεκριμένα, τα Mac με T2 είναι:

MacBook Pro 2018 και μετά
MacBook Air 2018 και μετά
Mac mini 2018
Mac pro 2019
iMac Pro
iMac 2020

Η ιστοσελίδα The Verge έχει μία ενδιαφέρουσα θεωρία, καθώς το T2 chip μπορεί να διαχειριστεί βίντεο με HEVC κωδικοποίηση με 2 φορές περισσότερη ταχύτητα από το T1. Οπότε, αν τo streaming του Netflix γίνεται βάση κωδικοποίησης HEVC, τότε θα μπορούσε να εξηγηθεί ο παραπάνω περιορισμός. Βέβαια, δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη τοποθέτηση ούτε από το Netflix ούτε από την Apple.

Πηγή

Netflix: Ποιότητα 4K μόνο σε Mac του 2018 ή νεότερα με chip T2Techblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης