Αναδρομικά : Ακατάσχετα τα χρήματα των συνταξιούχων – Έρχεται νομοθετική ρύθμιση

Ακατάσχετα και και χωρίς την δυνατότητα συμψηφισμών για φόρους και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δήμους, τράπεζες και ασφαλιστικές εισφορές θα είναι τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Το παραπάνω ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Άμεσα θα κατατεθεί και νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών για τα αναδρομικά που θα πάρουν οι συνταξιούχοι, είπε επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ξεκαθάρισε το θέμα με απόλυτο τρόπο λέγοντας ότι άμεσα θα κατατεθεί στην Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία όπου για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους θα προβλέπει ότι θα «είναι ακατάσχετα και δεν θα συμψηφίζονται με χρέη στο δημόσιο όπως επίσης και για οφειλές σε δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες».

«Η απάντησή μας, είναι ξεκάθαρη: Η καταβολή των αναδρομικών και η νομοθετική μας ρύθμιση δείχνει την ευαισθησία μας σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία αλλά και την κοινωνία», τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πότε θα καταβληθούν

Σημειώνεται ότι τα αναδρομικά σχεδιάζεται να καταβληθούν στο διάστημα από τις 14 έως και τις 26 Οκτωβρίου – εφάπαξ – στους παλαιούς συνταξιούχους. Η οριστική ημερομηνία πληρωμής των αναδρομικών θα οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως τόνισε και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Σταϊκούρας μιλώντας στο ΣΚΑΙ διαβεβαίωσε ότι τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν μέσα στον Οκτώβριο.

Ειδικότερα θα πληρωθούν συνολικά αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 892 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 496 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους συνταξιούχους – δικαιούχους του δημόσιου τομέα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Αφήστε μια απάντηση