Άνετα στον 3ο γύρο ο Τσιτσιπάς (0-3)

Share this

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πολύ κοντά σε πρόωρο αποκλεισμό από τον πρώτο κιόλας γύρο του Roland Garros, ωστόσο, με μεγάλη ανατροπή νίκησε με 3-2 τον Μουνάρ.

Σήμερα ήταν σοβαρός και αποφασιστικός απέναντι στον Ουρουγουανό Πάμπλο Κουέβας και με άκρως εμφατικό τρόπο προκρίθηκε στον Γ΄ γύρο της διοργάνωσης. Ο 23χρονος πρωταθλητής επιβλήθηκε με 3-0 σετ (6-1, 6-4, 6-2) και στην επόμενη φάση του French Open θα αντιμετωπίσει τον Αλιάζ Μπέντενε (Σλοβενία), o οποίος νίκησε τον Νίκολα Μιλόγεβιτς (Σερβία) με 7-5, 2-6, 6-1, 7-6 (4).

Ούτε μιάμιση ώρα αγώνα δεν χρειάστηκε ο Τσιτσιπάς (1 ώρα και 28 λεπτά) για να φτάσει στο 3-0 και να καταγράψει την τέταρτη νίκη του επί του Κουέβας σε ισάριθμες αναμετρήσεις που βρέθηκαν αντιμέτωποι.

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα μπήκε με «άγριες διαθέσεις» στο κορτ και παραχωρώντας μόλις τρεις πόντους στο δικό του σερβίς, έκανε 2/2 break για να πάρει από την αρχή ισχυρό προβάδισμα και να κατακτήσει το πρώτο σετ δια… περιπάτου με 6-1.

Στη συνέχεια ο Ουρουγουανός ανασυντάχθηκε, επέστρεψε από break, αλλά με νέο break ο Τσιτσιπάς ανέκτησε το προβάδισμα (4-3), για να φτάσει στη συνέχεια και στο 2-0 κατακτώντας το σετ με 6-4.

Με το άγχος να έχει πια λιγοστέψει από το ξεκάθαρο προβάδισμα και κυρίως από τη σιγουριά που έβγαζε το παιχνίδι του, ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε 4-0 με δύο break, που τελείωσαν τις όποιες ελπίδες του Λατινοαμερικάνου αντιπάλου του.

Η νέα νίκη οπλίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση κι ενισχύει την ψυχολογία του Τσιτσιπά ενόψει της συνέχειας στο Ρολάν Γκαρός, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ένας από τους πιθανούς επόμενους αντιπάλους του στον 4ο γύρο εφόσον και ο ίδιος συνεχίσει, ο Ντένις Σαποβάλοφ, αποκλείστηκε γνωρίζοντας ήττα-έκπληξη από τον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα.

Share this

Αφήστε μια απάντηση