Ν. Μηταράκης: Οι επόμενοι στόχοι για το μεταναστευτικό – Έμφαση στην αποσυμφόρηση

Ν. Μηταράκης: Οι επόμενοι στόχοι για το μεταναστευτικό  – Έμφαση στην αποσυμφόρηση

Τους επόμενους στόχους για το μεταναστευτικό παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο Νότης Μηταράκης υπενθύμισε ότι οι βασικοί στόχοι που έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή ήταν η ουσιαστική μείωση των ροών και ο δραστικός περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες.

Όπως είπε θα δοθεί έμφαση στην επέκταση του σχεδίου αποσυμφόρησης πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα Μεταξύ άλλων προβλέπεται το κλείσιμο 67 ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας εντός του 2020 και η μείωση των κέντρων φιλοξενίας από 39 σε 32. Επίσης, αναμένεται μείωση των διαμενόντων αιτούντων άσυλο σε 56.000 μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος αποχωρήσεων. Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών ασύλου, γεγονός που όπως ανέφερε,  θα έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για το 2021 ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η βασική προτεραιότητα θα είναι η λειτουργία κλειστών -ελεγχόμενων δομών σε όλα τα σημεία εισόδου και σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο υπουργός επανέλαβε ότι οι δομές θα διαθέτουν διπλή στρατιωτική περίφραξη (τύπου ΝΑΤΟ), πύλες εισόδου με ταυτόχρονη χρήση κάρτας και αποτυπώματος, πλήρη καταγραφή όλων των διαμενόντων, συστήματα ελέγχου εισόδου και εξόδου, ωράριο λειτουργίας κλειστό κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήματα παρακολούθησης και πυρασφάλειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Αγγελική Παπαθανασίου

Αφήστε μια απάντηση