Νέο μπλόκο σε ιστοσελίδες σειρών, ταινιών και torrent από την ΕΔΠΠΙ

Η Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ) με νέα απόφαση που εξέδωσε προχώρησε στο μπλοκάρισμα 263 νέων url τουλάχιστον για τα επόμενα 3 χρόνια. Επίσης, υπάρχει πρόστιμο 850 ευρώ σε κάθε πάροχο διαδικτύου ανά ημέρα, αν δε συμμορφωθεί με την εν λόγω απόφαση της επιτροπής και συνεχίσει να προφέρει πρόσβαση στις ιστοσελίδες.

Στα μεγάλα ονόματα συμπεριλαμβάνονται sites ταινιών και σειρών, όπως τα domain gamato, xrysoi, teniesonline και oipeirates. Επίσης, υπάρχει μπλόκο και ξένων domain, ενώ το περίεργο είναι πως στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και ιστοσελίδες όπως το subs4free, το οποίο παρείχε υπότιτλους και όχι πρόσβαση στις σειρές ή στις ταινίες. Επίσης, η ΕΔΠΠΙ μπλόκαρε και αρκετά proxy που οδηγούσαν στο thepiratebay.

Η επιτροπή συνεδρίασε μυστικά στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 στην έδρα της και σε πλήρη απαρτία, με την παρουσία του προέδρου Παναγιώτη Τσίρη, της γραμματέως Ασημίνας Γιαννοπούλου και του μέλους Ευάγγελου Παπακωνσταντίνου. Οι νέες εντολές έχουν ήδη τεθεί σε ενέργεια, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε προσπαθήσει να μπει σε κάποια ιστοσελίδα με πειρατικό υλικό. Μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα των ιστοσελίδων σε αρχείο PDF εδώ.

Πηγή

Νέο μπλόκο σε ιστοσελίδες σειρών, ταινιών και torrent από την ΕΔΠΠΙTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης