Γκ. Μαγιορκίνης: Κοινός τόπος η αποφυγή του lockdown, προτελευταίο μέτρο το κλείσιμο των σχολείων

Share this

Σε παγκόσμια κλίμακα, το δεύτερο κύμα κορωνοϊού φαίνεται ότι δημιουργεί μεγάλη ανησυχία, επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση.

Όπως σημείωσε, σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 32.000.000 διαγνώσεις, ενώ οι νεκροί από τον SARS-CoV-2 πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο. «Πολλές χώρες λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε προσπάθεια να βρουν την ισορροπία τους μέχρι την έλευση του εμβολίου. Το βασικό σημείο σε αυτή τη φάση είναι μία ισορροπία της επιδημίας μέχρι να πάμε στο επόμενο σημείο, που είναι το εμβόλιο» εξήγησε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως σε αυτήν την προσπάθεια, «ο κοινός τόπος φαίνεται είναι η αποφυγή του lockdown, ενώ το κλείσιμο των σχολείων προτείνεται ως το προτελευταίο μέτρο».

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως από την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ φαίνεται πως το δεύτερο επιδημικό κύμα στην Ελλάδα παραμένει ανησυχητικά ενεργό, με διαγνώσεις Covid-19 που υπερβαίνουν τις περισσότερες ημέρες πάνω από 300. «Τις τελευταίες δτο-τρεις μέρες είχαμε μία μικρή μείωση στον αριθμό των διασωληνωμένων. Περιμένουμε να δούμε αν αυτή η τάση θα παραμείνει και στη συνέχεια» υπογράμμισε.

Το βασικό σημείο, συνέχισε, είναι ότι η Αττική συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, εξακολουθώντας να παράγει την πλειοψηφία των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια.

«Θα πρέπει να εξακολουθούμε να θεωρούμε τον ιό ότι παραμένει όσο επικίνδυνος όσο και στο πρώτο κύμα» ξεκαθάρισε ο επίκουρος καθηγητής.

Share this

Αφήστε μια απάντηση