Xbox Series X/S: Ο επίσημος δίσκος επέκτασης χωρητικότητας 1TB κοστίζει 219,99 δολάρια

Ήδη γνωρίζουμε πως οι δίσκοι των next-gen κονσόλων δε θα είναι καθόλου οικονομικοί, καθώς πρόκειται για PCIe 4.0 NVMe SSD, από τους οποίους έχουμε ελάχιστους στην αγορά. Η Sony θα επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν μόνοι τους το δίσκο του PlayStation 5 με συμβατούς δίσκους, ενώ η Microsoft χρησιμοποιεί ξεχωριστή θύρα για εξωτερικούς δίσκους.

Σήμερα μαθαίνουμε πόσο θα χρειαστεί να πληρώσει κάποιος που θέλει να αναβαθμίσει το δίσκο του Xbox Series X ή του Xbox Series S. Η ιστοσελίδα Best Buy ανέβασε τον επίσημο δίσκο για τις next-gen κονσόλες της Microsoft, ο οποίος είναι σχεδιασμένος από τη Seagate και προσφέρει τις ίδιες ταχύτητες με τον εσωτερικό δίσκο των Xbox Series S/X. Όμως, αν κάποιος θέλει να αγοράσει έναν τέτοιο δίσκο, θα πρέπει να πληρώσει 219,99 δολάρια για χωρητικότητα 1TB.

Βέβαια, δεν υπάρχουν στην αγορά “ανταγωνιστές”, οπότε οι ελάχιστες επιλογές είναι και τσιμπημένες. Για παράδειγμα, ένας αντίστοιχος δίσκος PCIe 4.0 NVMe για το PlayStation 5, συγκεκριμένα ο Samsung 980 Pro, κοστίζει 229,99 δολάρια για το 1TB, ενώ δε γνωρίζουμε καν αν θα είναι συμβατός. Το μεγαλύτερο θέμα ίσως το έχουν οι κάτοχοι Xbox Series S, καθώς η κονσόλα έχει μόνο 512GB αποθηκευτικού χώρου.

Πηγή

Xbox Series X/S: Ο επίσημος δίσκος επέκτασης χωρητικότητας 1TB κοστίζει 219,99 δολάριαTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης