Pixel 4a 5G: Διαρροή των επίσημων renders και των τεχνικών χαρακτηριστικών

Η Google αναμένεται να ανακοινώσει δύο νέες προσθήκες στη σειρά Pixel, με τις πρώτες 5G συσκευές να έρχονται στις 30 Σεπτεμβρίου. Χθες είχαμε μία διαρροή που επιβεβαίωνε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του flagship Pixel 5, ενώ σήμερα έρχεται δεύτερη διαρροή που μας δίνει μία καλύτερη εικόνα της οικονομικής πρότασης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Pixel 4a 5G έρχεται με οθόνη 6,2 ιντσών τεχνολογίας OLED, με ρυθμό ανανέωσης 60Hz, υποστήριξη HDR περιεχομένου και ανάλυση 2340x1080p. Όπως βλέπουμε, περιμετρικά υπάρχουν μικρά και συμμετρικά bezel, ενώ υπάρχει και μία οπή στην οθόνη για τη selfie κάμερα των 8MP με f/2,0 και οπτικό πεδίο 83 μοιρών.

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται ο Snapdragon 765G, τον οποίο θα δούμε και στο Pixel 5, συνοδευόμενο από 6GB μνήμης RAM και 128GB ενσωματωμένου χώρου αποθήκευσης. Η μπαταρία του Pixel 4a 5G ανέρχεται στα 3.885mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης στα 18W, όμως δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.


Κάμερα και λοιπά στοιχεία

Στο πίσω μέρος βλέπουμε το διπλό σύστημα κάμερας, με κύριο αισθητήρα Sony IMX355 12.2MP, με dual-pixel τεχνολογία για phase detection autofocus και f/1.7. Το οπτικό πεδίο του κύριου αισθητήρα είναι 77 μοιρών, ενώ έρχεται με οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Ο δεύτερος αισθητήρας είναι 16MP με f/2.2 και οπτικό πεδίο 107 μοιρών, για τα ultra-wide shots.

Πέραν των καμερών, στο πίσω μέρος βλέπουμε και τον φυσικό αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Το Pixel 4a 5G διαθέτει επίσης δύο ηχεία για stereo ήχο και θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών, κάτι που θα λείπει από το μεγαλύτερο μοντέλο. Η συσκευή δεν έχει κάποια πιστοποίηση για προστασία από νερό ή σκόνη, με την κατασκευή του να είναι από πλαστικό, ενώ η οθόνη του προστατεύεται από Gorilla Glass 3. Το Pixel 4a 5G αναμένεται να κυκλοφορήσει με τιμή 499 ευρώ.

Πηγή

Pixel 4a 5G: Διαρροή των επίσημων renders και των τεχνικών χαρακτηριστικώνTechblog.gr

Τάσος Παπανικολάου