Το επόμενο iPad Pro θα έχει οθόνη mini-LED, σύμφωνα με τον Kuo

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή και πάντα εύστοχο στις προβλέψεις του Ming-Chi Kuo η Apple θα παρουσιάσει ένα νέο iPad Pro πριν το τέλος του έτους, το οποίο θα είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας με οθόνη mini-LED. Στη συνέχεια, αναμένουμε να δούμε την εν λόγω τεχνολογία οθόνης σε ακόμα περισσότερα προϊόντα.

Συγκεκριμένα, η Epistar παραμένει ο κύριος συνεργάτης της Apple για την παραγωγή των mini-LED chips, αλλά η Sanan όπως και άλλοι κατασκευαστές αναμένεται να ενισχύσουν τη γραμμή παραγωγής της Apple στο άμεσο μέλλον. Η μαζική παραγωγή των mini-LED θα ξεκινήσει στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, όμως λόγω προβλημάτων έχει μειωθεί κατά 50%. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος τις χρονιάς η Apple θα έχει περίπου 300.000 με 400.000 οθόνες.

Αυτές οι οθόνες αρχικά θα χρησιμοποιηθούν στο νέο iPad Pro, ενώ στη συνέχεια θα δούμε και τη σειρά Macbook να αναβαθμίζεται. Σύμφωνα με τον Kuo, ο ανταγωνισμός των προμηθευτών θα αυξηθεί το 2021, με το κόστος των mini-LED να μειώνεται κατά 50% το 2021, ενώ θα υπάρξει εκ νέου μείωση 35% του κόστους το 2022. Η τεχνολογία mini-LED μπορεί να προσφέρει πιο έντονο και σκοτεινό μαύρο, μεγαλύτερη φωτεινότητα, πιο πλούσια χρώματα και καλύτερη αντίθεση σε σχέση με τις οθόνες LED, αν και προς το παρόν παραμένει ακριβή ως τεχνολογία.

Πηγή

Το επόμενο iPad Pro θα έχει οθόνη mini-LED, σύμφωνα με τον KuoTechblog.gr

Τάσος Παπανικολάου