Κορωνοϊός: Διαμαρτυρία των καλλιτεχνών για τα νέα μέτρα στην Αττική

Share this

Νέα συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας οι καλλιτέχνες, παρά τους νέους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ, διαμαρτυρόμενοι κατά των νέων μέτρων για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία έως το Υπουργείο Εργασίας. Καθώς, ωστόσο, δεν βρισκόταν εκεί κάποιος αρμόδιος στον οποίο μπορούσαν να απευθυνθούν για τα ζητήματά τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποφάσισαν να κλείσουν για λίγο την οδό Σταδίου.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος το 80% των εργαζομένων στον πολιτισμό δεν έχει κάποιο έσοδο. Μεταξύ των αιτημάτων προς την κυβέρνηση, είναι η επιδότηση όλων των εργαζομένων και η αναστολή πληρωμών σε εφορία, τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών που έκανε λόγο για «διχαστικά μέτρα» τα οποία «καταφέρουν άλλο ένα πλήγμα» στον πολιτισμό.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων είχε καταγγείλει την κυβέρνηση πως «πέρα από κάθε λογική, πέρα από κάθε πολιτική, πέρα από κάθε σεβασμό στη δουλειά μας, έρχεται η κυβέρνηση με τον παραλογισμό του διαχωρισμού αποκλειστικά και μόνο του μουσικού κλάδου, να κλείσει τις επιχειρήσεις μας και να αφήσει τους εργαζόμενους στον χώρο των συναυλιών εκτός από άνεργους και άφωνους».

Share this

Αφήστε μια απάντηση