Nokia 8.3 5G: Έρχεται σύντομα στην Ελλάδα με τιμή 699 ευρώ

Η Nokia ανακοίνωσε και επίσημα τη παγκόσμια κυκλοφορία της mid-range συσκευής, η οποία έρχεται με όλα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της Nokia. To Nokia 8.3 5G έρχεται έτοιμο για το μέλλον, καθώς έρχεται με ενσωματωμένο 5G Modem, χάρη στον επεξεργαστή Snapdragon 765G της Qualcomm, ενώ θα “πρωταγωνιστεί” και στη νέα ταινία James Bond.

Πέραν του επεξεργαστή, η νέα πρόταση της Nokia έρχεται με 8GB μνήμης RAM και 128GB ενσωματωμένου χώρου αποθήκευσης. Η LCD οθόνη του Nokia 8.3 είναι 6,81 ιντσών, με ανάλυση FHD+ και αναλογία οθόνης 20:9. Το τετραπλό σύστημα κάμερας έρχεται με οπτικά Zeiss και κύριο αισθητήρα 64MP με f/1.9, 12MP ultra-wide κάμερα, 2MP για λήψεις macro και 2MP αισθητήρα βάθους.

Η selfie κάμερα του Nokia 8.3 βρίσκεται σε οπή στα αριστερά της οθόνης και έχει ανάλυση 24MP, ενώ και ο εν λόγω αισθητήρας είναι Zeiss. Η μπαταρία της συσκευής ανέρχεται στα 4.500mAh και υποστηρίζει γρήγορη ασύρματη φόρτιση έως 18W, ενώ θα προσφέρει και ήχο τεχνολογίας OZO. Η νέα πρόταση της Nokia έχει γυαλί στο πίσω μέρος, με τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων να βρίσκεται ενσωματωμένος στο power button.

Όπως όλες οι συσκευές της εταιρείας, το Nokia 8.3 βασίζεται στην πλατφόρμα Android One και θα κυκλοφορήσει με την έκδοση Android 10. Το μοναδικό χρώμα που θα κυκλοφορήσει είναι το Polar Night, μία ιριδίζουσα απόχρωση του μπλε. Το Nokia 8.3 θα κυκλοφορήσει από σήμερα σε διάφορες αγορές παγκοσμίως, ενώ θα κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ελλάδα, σύμφωνα με την HMD Global, με τιμή 699 ευρώ.

Nokia 8.3 5G: Έρχεται σύντομα στην Ελλάδα με τιμή 699 ευρώTechblog.gr

Κώστας Λεοντιάδης